20.08.2010. / 11:36

Autor: Hina

Lice s tjeralice: U Peruu uhićen krijumčar kokaina Slobodan Kašić

Riječ je o bivšem vaterpolistu POŠK-a, Jadrana i Crvene zvezde, koji je 70-ih godina napustio tadašnju Jugoslaviju jer je odbio služiti vojni rok. Kratko je živio u Švicarskoj, a potom je otišao u Venezuelu, čiji je državljanin

Slobodan Kašić, u Hrvatskoj osuđen u odsutnosti na 13 godina zatvora zbog krijumčarenja 557 kilograma kokaina, uhićen je u glavnom gradu Perua na temelju Interpolove tjeralice, doznaje se u MUP-u.

Osim potvrde da je 68-godišnji Kašić uhićen u Limi u MUP-u nisu znali druge pojedinosti, a u Ministarstvu pravosuđa potvrdili su da već pripremaju zahtjev za izručenjem koji će uputiti peruanskim vlastima.

Za Kašićem hrvatsko pravosuđe traga od 1997. kada je u kontejneru u riječkoj luci u dva navrata 1997. pronađeno 557 kilograma kokaina, vrijednog više od 210 milijuna kuna. Droga je brodovima Krasicom i Likom u kontejnerima u kontejnerima, pod carisnkom deklaracijom da je riječ o plinskim štednjacima, dopremljena iz Ekvadora, a bila je namijenjena zapadnoeuropskom tržištu te manjim dijelom i hrvatskom tržištu.

Riječki Županijski sud je Kašića u listopadu 2001. u odsutnosti osudilo na 13 godina zatvora, a presudu je potvrdio i Vrhovni sud.

Proteklih godina Kašić je osobno i putem odvjetnika u Hrvatskoj u nekoliko navrata opovrgao bilo kakvu povezanost sa zaplijenjenim kokainom.

Riječ je o bivšem vaterpolistu POŠK-a, Jadrana i Crvene zvezde, koji je 70-ih godina napustio tadašnju Jugoslaviju jer je odbio služiti vojni rok. Kratko je živio u Švicarskoj, a potom je otišao u Venezuelu, čiji je državljanin.

Prije dvije godine bio je uhićen u Caracasu, zajedno s još deset osoba koje su se povezivale s narkokartelima, no ubrzo je pušten na slobodu.

U slučaju izručenja Hrvatskoj Kašić bi imao pravo na ponovno suđenje.

Vezane vijesti

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Hrvatski državljanin B.D., osumnjičen za sudjelovanje u pljački šibenske podružnice HVB Splitske banke počinjene 2005. godine, uhićen je na području… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika