23.08.2010. / 10:14

Autor: Nacionalova redakcija

Blixa Bargeld i Alva Noto 3. rujna u Tvornici

Impulzivana live izvedba Blixe Bergelda i razrađeni zvukovi krajolika Alva Note, doveli su do neočekivanog rezultata, koji se temelji na vlastitom ekperimentalnom materijalu iz kojeg crpe svoju energiju. Prvi puta su zajedno nastupili 2007. u San Francisku i od tada su snimili nekoliko pjesma, a njihov studijski album je izasao u proljeće 2010. godine

Blixa Bargeld, skladatelj, pisac, glumac, pjevač, glazbenik i predavač u mnogim umjetničkim područjima, a najpoznatiji kao glavni vokal u grupi Einstürzende Neubauten i kao gitarist Nick Cave i The Bad Seeds od 1984-2003. godine će 3. rujna s dugogodišnjim prijateljem Alva Notom održati koncert u Tvornici kulture.

Ukoliko ste obožavatelji ovog dvojca valja napomenuti da Nacional.hr dijeli deset puta po dvije ulaznice koje možete osvojiti ukoliko do 1. rujna do 16 sati pošaljete mail na nagrada@nacional.hr.

Impulzivana live izvedba Blixe Bergelda i razrađeni zvukovi krajolika Alva Note, doveli su do neočekivanog rezultata, koji se temelji na vlastitom ekperimentalnom materijalu iz kojeg crpe svoju energiju.

Prvi puta su zajedno nastupili 2007. u San Francisku i od tada su snimili nekoliko pjesma, a njihov studijski album je izasao u proljeće 2010. godine.

Alva Nota, rođen kao Carsten Nikolai, a radi pod pseudonimom Alva Nota, opisuje se kao najljepšu glazbenu mašinu, koja na svojim nastupima uživo, kombinira minimalne elektronske zvukove i real-time vizualizaciju.

Alva Noto je nastupao u mnogim svjetskim najuglednijim prostorima te je osvojio brojne
visoko cijenjene nagrade za umjetnost i elektronsku glazbu. Surađivao je Ryuichi Sakamoto, Blixa Bargeld, Ryoji Ikeda, Mika Vainio, Michael Nyman i Thomasom Knakom.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika