24.08.2010. / 09:29

Autor: Hina

Jemen: Ubijeno 18 pripadnika Al-Kaide

Ministar obrane optužio je članove Južnjačkog pokreta za skrivanje Al-Kaidinih terorista, dodajući da su se neki pripadnici separatističkog pokreta još uvijek zadržali po kućama Loudara

Foto: ReutersFoto: ReutersSigurnosne snage ubile su 18 osumnjičenih pripadnika Al-Kaide tijekom trodnevnog sukoba u južnom jemenskom gradu Loudaru, izvijestila je policija u ponedjeljak.

Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je da su četiri člana terorističke organizacije ubijena nakon što se policija u ponedjeljak sukobila s militantima u planinskom gradu provincije Abyan. Još 14 osumnjičenika ubijeno je u sukobima tijekom subote i nedjelje.

U službenom priopćenju se navodi da je policija okružila kuće osumnjičenih pripadnika Al-Kaide i naoružanih osoba za koje se vjeruje da su bliske separatističkom Južnjačkom pokretu, dok su se krili u gradu s oko 100 tisuća stanovnika.

Dodao je da policija traga za ranjenim osumnjičenicima koji su se povukli s militantima, te da bi mogli potražiti pomoć u obližnjim bolnicama.

Policija je u akciji zaplijenila raketne bacače, puške, ručne bombe i municiju.

Ministar obrane optužio je članove Južnjačkog pokreta za skrivanje Al-Kaidinih terorista, dodajući da su se neki pripadnici separatističkog pokreta još uvijek zadržali po kućama Loudara.

Vezane vijesti

Tri lokalna zapovjednika Al Kaide ubijena u Jemenu

Tri lokalna zapovjednika Al Kaide ubijena u Jemenu

Tri lokalna zapovjednika Al Kaide ubijena su u subotu navečer u zračnom napadu na jemensku pokrajinu Bajda, približno 210 km jugoistočno od Sane,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika