02.09.2010. / 09:00

Autor: Andrea Belin

Ljepota i zdravlje: 3 vrhunska savjeta za njegu lica nakon ljeta

Za kvalitetan peeling, nisu vam potrebne vješte ruke stručnjaka u skupim kozmetičkim salonima jer smjesu za obnavljanje mrtvih stanica kože možete napraviti i kod kuće

Kako bi sačuvale preplanu ten, većina žena nakon povratka s ljetovanja ne pridaje veliku pažnju njezi tijela što je potpuno pogrešno jer sati provedeni na sunčevim zrakama dodatno oštećuju kožu, osobito lica. U nastavku vam nudimo nekoliko korisnih savjeta za zdravlje kože i besprijekoran izgled!

Uklonite mrtve stanice kože

Za kvalitetan peeling, nisu vam potrebne vješte ruke stručnjaka u skupim kozmetičkim salonima jer smjesu za obnavljanje mrtvih stanica kože možete napraviti i kod kuće. U maslinovo ulje dodajte žličicu morske soli i laganim kružnim pokretima smjesu utrljate u lice. Nakon 15 minuta isperite mlakom vodom.

Nahranite kožu

Nakon peelinga kožu je potrebno nahraniti, a to ćete učiniti maskama koje također možete napraviti sami. S obzirom da je koža nakon ljetovanja prilično suha, koristite masku koja sadrži puno vitamina. Pomiješate žlicu pšeničnih klica i dvije žlice maslinovog ulja. Pažljivo ujednačite smjesu i držite na licu 15 do 20 minuta. Isperite mlakom vodom.

UV zaštita

Bez obzira što ste preplanuli, nakon ljetovanja ne bi smjeli zaboraviti na UV zaštitu. Dakle, i dalje koristite kreme sa zaštitnim faktorom.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika