02.09.2010. / 07:18

Autor: Hina

Poludjeli eko-aktivist ubijen u sjedištu Discovery Channela nakon talačke drame

Američka policija ubila je naoružanog napadača koji je u srijedu zatočio troje talaca u sjedištu televizijske postaje Discovery Channel u Silver Springu u neposrednoj blizini Washingtona.

Policija je ubila na napadača (Reuters)Policija je ubila na napadača (Reuters)Američka policija ubila je naoružanog napadača koji je u srijedu zatočio troje talaca u sjedištu televizijske postaje Discovery Channel u Silver Springu u neposrednoj blizini Washingtona.

Napadač, koji je na sebi imao pričvršćenu eksplozivnu napravu, umro je neposredno poslije ranjavanja. Po policijskim procjenama, svo troje talaca, dvoje zaposlenika Discoveryja i zaštitar, bilo je tijekom višesatnog zatočeništva u životnoj opasnosti. U policijskoj intervenciji neozlijeđeni su izvedeni iz zgrade, u kojoj radi 1900 zaposlenika.

Kako je priopćeno, zatočio ih je James Lee, borac protiv onečišćenja okoliša koji je sudjelovao i u nizu protestnih aktivnosti protiv medijske kompanije Discovery.

"Pregovori su trajali nekoliko sati, Lee je bio jako uzbuđen, očito je imao neke neriješene račune s Discovery Channelom", rekao je šef policije Thomas Manger.

Prije drame s taocima, Lee se oglasio na internetskoj stranici SaveThePlanetProtest.com, tražeći od Discoveryja da "prestane poticati rađanje djece, jer će sve veći broj ljudi na Zemlji uništiti i onečistiti ono malo što nam je na njoj preostalo", izvještavaju američki mediji. Navedena web stranica u srijedu kasno poslijepodne bila je nedostupna.

"Discovery Channel" jedna je od televizijskih postaja u vlasništvu američke kompanije "Discovery Communications".

Vezane vijesti

U Londonu zatvorena ulica zbog prijetnje eksplozijom

U Londonu zatvorena ulica zbog prijetnje eksplozijom

Londonska policija je zatvorila ulicu Tottenham Court Road i evakuirala zgradu u kojoj je navodno čovjek koji prijeti kako će aktivirati bombu, piše… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika