02.09.2010. / 15:21

Autor: Milan Pavlinović

Politički punk: Jello Biafra dolazi u Boogaloo

Politički aktivist, spoken word pjesnik i bivši pjevač američke puk grupe Dead Kennedys s grupom Guantanamo School of Medicine predstavit će album "The Audacity Of Hype"

Jello BiafraJello BiafraPoznati glazbenik hardcore i punk scene i bivši frontmen Dead Kennedysa Jello Biafra nastupit će 3. rujna u zagrebačkom klubu Boogaloo sa svojim bendom Guantanamo School of Medicine, koji je osnovao prije dvije godine inspiriran koncertom Iggyja Popa održanog u povodu njegovog 60. rođendana u San Franciscu.

U bendu sviraju članovi Butthole Surfersa, Rollins Banda i Victims Familyja s kojima je prošle godine snimio album "The Audacity Of Hype" i objavio ga u svojoj izdavačkoj kući Alternative Tentacles. Devet novih pjesama sliče onima koje je stvarao s svojom grupom Dead Kennedys. Jello Biafra na svojim koncertima nakon izvodi i hitove Dead Kennedysa poput „California Uber Alles", „Holiday in Cambodia", „Too Drunk To Fuck", „Police Truck", „Bleed for Me" .

Biafra je poznat i po svom političkom radu i član je Stranke zelenih u SAD-u, a u stranačkim nominacijama za predsjedničke izbore 2000. bio je na drugom mjestu. Sredinom osamdesetih Biafra je postao spoken word pjesnik i u svojim nastupima kombinira duhovite i ironične životne priče s ljevičarskim političkim stavovima.

Ulaznice za koncert u pretprodaji iznose 100 kuna i mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, a na dan koncerta će iznositi 120 kuna.

Vezane vijesti

Jello Biafra na InMusic festivalu

Jello Biafra na InMusic festivalu

Jedno od najutjecajnijih imena hard-core/punk scene, anarhist, politički aktivist, spoken word pjesnik, istaknuti član Zelene stranke i bivši pjevač… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika