02.09.2010. / 17:12

Autor: Hina

Novi trend: Nezdravom hranom protiv umora

Tinejdžeri koji spavaju manje od osam sati jedu više masne hrane i grickalica od onih koji spavaju više od osam sati, izvijestili su znanstvenici koji su proučavali prehrambene navike mladih u dobi od 16 do 19 godina

Mladi kada su umorni jedu povećane količine nezdrave hrane, pokazala je američka studija objavljena u stručnom časopisu "Sleep".

Tinejdžeri koji spavaju manje od osam sati jedu više masne hrane i grickalica od onih koji spavaju više od osam sati, izvijestili su znanstvenici koji su proučavali prehrambene navike mladih u dobi od 16 do 19 godina.

Nedovoljno sna i previše nezdrave hrane može uzrokovati pretilost mlade osobe, a s njom i srčane bolesti i probleme s cirkulacijom, upozoravaju stručnjaci.

Istraživanje je pokazalo da djevojčice češće mijenjaju prehrambene navike, ako ostaju duže budne. Istraživači su utvrdili da svaki dodatni sat sna smanjuje mogućnost pretrpavanja grickalicama za u prosjeku 21 posto.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika