03.09.2010. / 19:44

Autor: Martina Čizmić

Uhićen Reno Sinovčić: Sumnjiči ga se da je utjecao na svjedoke i podmićivao ih

Sinovčića se sumnjiči "da je počinio kazneno djelo sprječavanje dokazivanja na način da je prijetnjama i obećanjem dara navodio svjedoka na davanje lažnog iskaza i da utječe na druge svjedoke te navodio oštećene na davanje lažnog iskaza u sudskom postupku koji se vodi u Zadru protiv 32-godišnjaka zbog kaznenog djela 'iznuda u pokušaju'"

Reno Sinovčić (Foto: Filip Brala/PIXSELL)Reno Sinovčić (Foto: Filip Brala/PIXSELL)Reno Sinovčić, HDZ-ov predsjednik Općinskog vijeća Općine Novigrad, vanjski suradnik NK Zadar, uhićen je i sproveden pred istražnog suca Županijskog suda u Zadru zbog utjecao na svjedoke i pokušaja podmićivanja svjedoka.

Kako piše Jutarnji list, u službenom policijskom priopćenju stoji kako se Sinovčića sumnjiči "da je počinio kazneno djelo sprječavanje dokazivanja na način da je prijetnjama i obećanjem dara navodio svjedoka na davanje lažnog iskaza i da utječe na druge svjedoke te navodio oštećene na davanje lažnog iskaza u sudskom postupku koji se vodi u Zadru protiv 32-godišnjaka zbog kaznenog djela 'iznuda u pokušaju'".

Podsjetimo, radi se o 32-godišnjem Zlatko Lisica, koji je poznat po pljački dostavnog vozila Dalmatinske banke iz 2000. godine kada je ukradeno 2,5 milijuna kuna. U ovom slučaju, pokušao je iznuditi desetak tisuća eura od 60-godišnjaka i njegova sina, a nekoliko puta im je i prijetio smrću. . Nakon što je uhićen, policija je pronašla i pištolj za koji nije imao dozvolu. Trenutno se nalazi u pritvoru koji mu je u trajanju od mjesec dana određen krajem kolovoza.

Vezane vijesti

Reno Sinovčić reketario zadarskog dožupana?

Reno Sinovčić reketario zadarskog dožupana?

Kontroverzni Reno Sinovčić ponovno je meta policijske istrage. Zadarski dožupan Đani Bunja prijavio ga je zbog pokušaja iznude. Uz Sinovčića navodno… Više

Komentari

registracija
3/9/10

mudroser, 03.09.10. 20:52

Da li je moguce da se hapse tako posteni i ugledni poslovni ljudi? Sramota. Nikada mu nista nije dokazano. Samo maltretirajte divna covjeka.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 03.09.10. 21:24

Dovoljno je da je u HDZ-u.Komentar nepotreban.Reno dok je on na vlasti,siguran si.


registracija
14/11/07

laufer, 03.09.10. 22:20

Kako!?
Sa takvim "poslovnim" rejtingom čovjek je samo HDZ-ov predsjednik Općinskog vijeća?
Zaslužio je po svojim "uspjesima" barem mjesto u hadezejskoj vladi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika