Objavljeno u Nacionalu br. 773, 2010-09-07

Autor: Berislav Jelinić

Nepoznati detalji policijske klopke: Sinovčić nudio oprost duga za promjenu iskaza

U policiji tvrde kako bi se sve riješilo mnogo lakše, te kako bi svjedoci bili pod mnogo manjim pritiskom da je Sinovčić zadržan u pritvoru. Dokaže li mu se ono za što ga se tereti, Sinovčić bi mogao dobiti maksimalno tri godine zatvora

RENO SINOVČIĆ navodno je snimljen kako od 25-godišnjeg
Zadranina traži da
povuče optužbe protiv Zlatka Lisice koji je uhićen jer ga je lihvarioRENO SINOVČIĆ navodno je snimljen kako od 25-godišnjeg Zadranina traži da povuče optužbe protiv Zlatka Lisice koji je uhićen jer ga je lihvarioUpućeni zadarski izvori otkrili su Nacionalu dosad nepoznate detalje koji su krajem prošlog tjedna nakratko doveli do uhićenja poznatog Zadranina Rene Sinovčića zbog sumnje da je počinio kazneno djelo sprečavanja dokazivanja.

Priča je počela 22. kolovoza, kada je od kuće u nepoznatom smjeru pobjegao jedan 25-godišnji Zadranin. Zabrinutim roditeljima javio je da je živ i da je dobro, ali da ga neko vrijeme neće vidjeti jer je zbog prijetnji u strahu za svoj život pa se morao skloniti.

Odbjegli Zadranin nije htio otkriti roditeljima tko mu i zašto prijeti, ali je to roditeljima ispričao njegov 26-godišnji brat. Roditelji su odmah kontaktirali s policijom i ispričali što se dogodilo njihovu djetetu.

Drugi sin otkrio je policiji čak i gdje mu se brat skrio, pa ga je policija uspjela pronaći i s njim razgovarati. Odbjegli mladić ispričao je kako je prije nekog vremena od Zlatka Lisice posudio novac, ali da mu je Lisica računao lihvarske kamate i tražio od njega da mu vrati 5000 eura, što je navodno znatno više od prvotno posuđene svote.

Lisica je javnosti poznat po gotovo filmskoj pljački dostavnog vozila Dalmatinske banke u zadarskoj Foši 2000. godine u kojoj je ukradeno 2,5 milijuna kuna. Budući da mladić nije vraćao novac, preko SMS-a su mu počele stizati prijeteće poruke. Jedna od poruka koju je primio otprilike glasi ovako: “Doći ću ti u kućnu posjetu i jebati vam ćaću dok mater gleda”.

Bilo je među tim porukama i onih u kojima se žrtvi prijetilo smrću, tvrde upućeni zadarski izvori. Otac mladića potom je nazvao broj s kojeg su stizale SMS poruke i dogovorio sastanak na kojem se trebalo razgovarati o podmirenju duga. Sastanak se održao 25. kolovoza, a na njemu se pojavio Zlatko Lisica. Policija je napravila klopku, prikupila sve potrebne informacije i potom 27. kolovoza privela Zlatka Lisicu zbog iznude u pokušaju. Lisica je potom pritvoren, među ostalim i zato što je ranije osuđivan. Nakon što je uhićen policija je u pretrazi njegova automobila kojim se dovezao pronašla i pištolj za koji Lisica nije imao dozvolu. Nedugo nakon toga bratu nesuđene Lisičine žrtve preko posrednika se obratio Reno Sinovčić.

Žrtvin brat radi u jednom zadarskom restoranu, a s njim je kontaktirao njemu nadređeni zaposlenik. On mu je rekao da mu Reno Sinovčić nudi da se sastanu kako bi se izgladio problem koji je nastao. Brat žrtve je pristao na sastanak, ali je o svemu informirao i policiju. Reno Sinovčić i taj 26-godišnji Zadranin sastali su se 30. kolovoza. Policija je sastanak snimala. Među ostalim, Reno Sinovčić rekao je svom sugovorniku da je spreman razgovarati o tome da se dug njegova brata prema Zlatku Lisici oprosti ako bi se promijenio iskaz koji tereti Zlatka Lisicu. Međutim, na tom se sastanku nisu ništa konkretno dogovorili, pa su se zato sastali još jednom 2. rujna. I taj je sastanak policija snimala. Sinovčić mu je tada, među ostalim, rekao da mu daje tri dana za konačan odgovor. Dodao je i da je Lisica vrlo moćan, te da bi moglo doći “do velikih sranja za cijelu obitelj ako se stvar ne riješi”. Policija je odmah potom odlučila privesti i Sinovčića.

On je nakratko zadržan u pritvoru i potom pušten da se brani sa slobode. Državno odvjetništvo žalit će se na tu odluku, a potom se kreće u redovni sudski postupak. U policiji tvrde kako bi se sve riješilo mnogo lakše, te kako bi svjedoci bili pod mnogo manjim pritiskom da je Sinovčić zadržan u pritvoru. Dokaže li mu se ono za što ga se tereti, Sinovčić bi mogao dobiti maksimalno tri godine zatvora. Budući da je Sinovčić pušten iz pritvora, policija se brine za sigurnost kompletne obitelji koja se našla na udaru Zlatka Lisice.

Vezane vijesti

Reno Sinovčić reketario zadarskog dožupana?

Reno Sinovčić reketario zadarskog dožupana?

Kontroverzni Reno Sinovčić ponovno je meta policijske istrage. Zadarski dožupan Đani Bunja prijavio ga je zbog pokušaja iznude. Uz Sinovčića navodno… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 07.09.10. 08:10

Da ima imalo etike u hrvatskom sudstvu ovoj olosi Sinovcicu bi vec davno trebalo odrapiti 33 (a ne 3 godine) zatvora...A opet, kad pomislim - a sto s Kalmetom? Pa on je njegov boss i mecena. Pa koliko je tek taj zasluzio!? Kako li je brzo izbavio svog kompanjona iz pritvora.


registracija
3/9/10

mudroser, 07.09.10. 10:21

Pa uz ovakvo sudtvo neka prijave i drugi put. Sada su ljudi zbilja ugrozeni. Sramota.


registracija
8/4/08

starakajla, 07.09.10. 12:54

ukradeš novac ,pola daš sudstvu i advokatima s ostalom polovicom živiš kao slobodan građanin i još i ugledan.Gdje to ima??????????'


registracija
11/1/10

fluid, 11.09.10. 16:02

Telefonom columbo.Telefonom.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika