09.09.2010. / 15:09

Autor: Hina

Houellebecqov roman 'La carte et le territoire' na vrhu najprodavanijih

Šest dana nakon izlaska iz tiska roman "La carte et le territoire" (Zemljovid i teritorij) tiskan je već u 190.000 primjeraka i svrstan među prvih pet knjiga na ljestvici 20 najprodavanijih u proteklu tjednu u Francuskoj

Michel Houellebecq; Foto: WikipediaMichel Houellebecq; Foto: WikipediaOtkako se 3. rujna pojavio u francuskim knjižarama, najnoviji roman provokativnog nihilističkog pisca Michela Houellebecqa na vrhu je najprodavanijih te je već objavljen u dva izdanja, objavio je u četvrtak časopis Livres Hebdo.

Najprevođeniji suvremeni francuski pisac, 54-godišnji Houellebecq, u svojim djelima ističe bijedu "prosječnog čovječanstva", francuskog i europskog, frustiranog i bez kulture, uništena hiperkonkurentnim društvom.

Šest dana nakon izlaska iz tiska roman "La carte et le territoire" (Zemljovid i teritorij) tiskan je već u 190.000 primjeraka i svrstan među prvih pet knjiga na ljestvici 20 najprodavanijih u proteklu tjednu u Francuskoj.

U tom najnovijem romanu Houellebecq odustaje od prijašnjih opsesija suvremenim društvom koje je na izdahu i uranja čitatelja u život Jeda Martina, slikara i sina slavnog arhitekta, koji će i sam steći slavu prolazeći kroz nekoliko kreativnih faza.

Houellebecq je autor kontroverznih romana "Elementarne čestice" (1998.) te "Platforme" (2001.)

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika