17.09.2010. / 13:39

Autor: NCL Promo

Jeremy Rifkin na ovogodišnjoj T-HT konferenciji 'Znanjem rastemo'

Na konferenciji će govoriti o nastajanju empatične civilizacije, evoluciji ljudske rase, načinima na koje je evolucija utjecala na naš razvoj te kako će u konačnici utjecati na naš opstanak na zemlji

Jeremy RifkinJeremy RifkinMožda se čini kako je jedino rješenje za izlazak iz globalne ekonomske krize niz snažnih mjera koje uključuju održanje likvidnosti, programe za potporu ključnim sektorima i industrijskim granama? No jeste li znali da pri tome ulogu kao jedno od rješenja ima i razvoj globalne empatije?

Odgovore na ova i brojna ostala pitanja će na T-HT konferenciji „Znanjem rastemo" koja će se održati 28. rujna u Zagrebu pokušati dati svjetski priznat stručnjak i govornik: profesor Jeremy Rifkin, ekonomist i društveni kritičar.

Profesor Rifkin jedan je od vodećih sveobuhvatnih mislilaca današnjice te jedan od najtraženijih i najcjenjenijih govornika o pitanjima globalizacije, održivosti i prijelaza u novu energetsku eru. Na konferenciji će govoriti o nastajanju empatične civilizacije, evoluciji ljudske rase, načinima na koje je evolucija utjecala na naš razvoj te kako će u konačnici utjecati na naš opstanak na zemlji.

Profesor Jeremy Rifkin je osnivač i predsjednik Zaklade za praćenje ekonomskih trendova (Foundation on Economic Trends), organizacije koja razmatra ekonomske, ekološke, društvene i kulturološke utjecaje novih tehnologija u globalnoj ekonomiji. Začetnik je Treće industrijske revolucije Europske unije, dugoročnoga plana ekonomske održivosti te osnivač i predsjednik poslovnog udruženja Third Industrial Revolution Global CEO Business Roundtable, koje okuplja 100 vodećih svjetskih kompanija iz raznih područja djelovanja. Autor je brojnih članaka u vodećim časopisima i svjetskim novinama te brojnih knjiga, od kojih je posljednja The Empathic Civilization (2010).

T-HT konferencija Znanjem rastemo ugošćuje ugledne pojedince, eksperte i znanstvenike koji svojim idejama, razmišljanjima, djelima, angažmanom i projektima na lokalnoj te naročito na globalnoj razini na prepoznatljiv način pridonose i pomažu čovječanstvu, potiču na razmišljanje ili pokreću na akciju. T-HT konferencija će biti održana u utorak 28. rujna 2010. u Hypo Centru u Zagrebu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika