17.09.2010. / 16:26

Autor: Hina

Hrvatski GIS Cloud među pobjednicima 'SeedCamp Week-a 2010' u Londonu

Web servis GIS Cloud (geografski informacijski sustav u računalnom oblaku) temelji se na 'cloud computingu' koji kombinira karte i poslovne podatke u web bazirani geografski informacijski sustav tj. GIS, a koji služi tvrtkama kao pomoć u odlučivanju

GIS CloudGIS CloudHrvatski web servis GIS Cloud, start-up projekt hrvatske geoinformatičke tvrtke Omnisdata iz Zagreba, u konkurenciji 23 projekta iz svijeta odabran je među 12 pobjednika finala ovogodišnjeg 'Seedcamp Week-a' koji se u Londonu održavao ovog tjedna, izvijestili su danas iz tvrtke Omnisdata-e.

Seedcamp je vodeći europski 'start-up' inkubator koji se fokusira na IT industriju, održava se već nekoliko godina, a nakon što se svake godine provede tzv. izlučno natjecanje u više europskih gradova, 20 najboljih projekta ide u finale 'Seedcamp Week'.

Web servis GIS Cloud (geografski informacijski sustav u računalnom oblaku) temelji se na 'cloud computingu' koji kombinira karte i poslovne podatke u web bazirani geografski informacijski sustav tj. GIS, a koji služi tvrtkama kao pomoć u odlučivanju.

Svoj nastup i pobjedu u Londonu osnivači tvrtke Omnisdata Marko Šantić i Dino Ravnić ocijenili su ključnim za nastavak poslovanja zbog susreta i kontakata s investitorima te stručnjacima iz najvećih svjetskih IT tvrtki.

I da nisu pobijedili, kako kažu, savjeti i iskustvo koje su stekli sudjelujući na 'SeedCamp Weeku' potvrdili su njihove ideje i sada točno znaju koje slijedeće korake trebaju napraviti.

Za finale ovogodišnjeg 'SeedCamp Week-a' u Londonu servis GIS Cloud krajem srpnja ove godine u Londonu su odabrali IT stručnjaci, poslovni ljudi i investitori u konkurenciji 600 projekata iz svijeta.

GIS Cloud je ove godine već jednom pobijedio na tzv. Mini Seedcampu-u u veljači u Zagrebu, i to kao jedan od najboljih projekta iz istočne i jugoistočne Europe.

Taj se servis može koristiti kao alat za uređivanje zemljišnih knjiga i katastra, logističke procese, optimalno planiranje telekomunikacijskih i prodajnih mreža, te u industrijama i javnim upravama.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika