20.09.2010. / 11:30

Autor: Hina

Natjecanjem "Ferdo Livadić" počinju Samoborske glazbene jeseni

Tijekom 35. Samoborske glazbene jeseni, od 20. rujna do 9. listopada, bit će održana 23 koncerta, dvije predstave, predavanje Viktora Žmegača, izložba fotografija Damila Kalodjere i majstorska radionica Marimba week

Međunarodnim natjecanjem mladih glazbenika Ferdo Livadić večeras će započeti 35. Samoborske glazbene jeseni.

Na natječaj je stigla 21 prijava, a prosudbena komisija odlučila je da će se samoborskoj publici i glazbenim stručnjacima predstaviti Marijan Đuzel (glasovir), Katarina Javora (orgulje), Kvartet Klang (glasoviri i udaraljke), Lovro Merčep (saksofon), Josip Nemet (harmonika), Silvio Richter (barokna violina), Ante Sladoljev (glasovir), Alenka Šoštarić (flauta) i Nika Tkalec (klavir).

Nagrade najboljima mladim glazbenicima za ukupnu izvedbu i za izvedbu djela hrvatskih autora uručit će se 23. rujna u Franjevačkoj crkvi.

Fond nagrada, kao i prijašnjih godina, iznosi 25.000 kuna, a osiguravaju ga Hypo banka i Grad Samobor. Uz to, pobjedniku organizator, Pučko otvoreno učilište Samobor, daruje novu skladbu za solo instrument i komorni orkestar, a za njeno skladanje zadužen je Berislav Šipuš.

Tijekom 35. Samoborske glazbene jeseni, od 20. rujna do 9. listopada, bit će održana 23 koncerta, dvije predstave, predavanje Viktora Žmegača, izložba fotografija Damila Kalodjere i majstorska radionica Marimba week.

Pred publiku će izaći 170 umjetnika, od toga 80 iz Hrvatske. Bit će izvedeno 16 skladbi hrvatskih autora, a nastupit će šest ansambala i orkestara.

Ovogodišnja Samoborska glazbena jesen održat će se pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, Ministarstva kulture, Grada Samobora i Zagrebačke županije.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika