20.09.2010. / 16:11

Autor: Hina

BP povećao svotu za troškove saniranja štete na 9,5 mlrd. USD

British Petroleum (BP) procijenio je troškove svoje kampanje saniranja štete nastale istjecanjem nafte iz bušotine u Meksičkom zaljevu na 9,5 milijarda dolara (7,3 milijarde eura), izvijestila je tvrtka.

BP će platiti 9,5 milijardi dolara za saniranje štete u Meksičkom zaljevuBP će platiti 9,5 milijardi dolara za saniranje štete u Meksičkom zaljevuBritish Petroleum (BP) procijenio je troškove svoje kampanje saniranja štete nastale istjecanjem nafte iz bušotine u Meksičkom zaljevu na 9,5 milijarda dolara (7,3 milijarde eura), izvijestila je tvrtka.

U navedeni iznos uključeni su troškovi što ih je tvrtka namijenila prikupljanju nafte, zatvaranju bušotine, potom novac isplaćen priobalnim državama i saveznim vlastima te odšteta isplaćena pojedincima, stoji u priopćenju BP-a, objavljenom istodobno u Londonu i SAD-u.

U prethodnom izvješću objavljenom 3. rujna radilo se o iznosu od osam milijarda dolara. BP je izvijestio kako je otvorio poseban račun na kojemu je 20 milijarda dolara namijenjenih za isplatu odštete žrtvama istjecanja nafte iz bušotine u Meksičkom zaljevu.

Vezane vijesti

BP kriv za mega katastrofu

BP kriv za mega katastrofu

Američki savezni istražitelji u srijedu su lavovski dio krivnje za najveću naftnu mrlju u povijesti SAD-a pripisali britanskoj naftnoj kompaniji BP.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika