Objavljeno u Nacionalu br. 775, 2010-09-21

Autor: Marko Biočina

MARKO MELČIĆ - OSEBUJNI ŠEF ZAGREBAČKE ČISTOĆE

SDP-ov direktor Čistoće voli Facebook: Napao Milanovića, a Dragovanu nudi posao čistača

'Taj pišljivi HNS bi trebao moliti na koljenima da dođe u koaliciju s SDP-om jer sami neće prijeći prag, a ne da im se daje avans, posebno putem pozicija u Zagrebačkom holdingu'

MARKO MELČIĆ
već dulje vrijeme je
zbog svog ponašanja
u nemilosti vrha
SDP-a, no teško ga je
smijeniti jer ima dobre
rezultateMARKO MELČIĆ već dulje vrijeme je zbog svog ponašanja u nemilosti vrha SDP-a, no teško ga je smijeniti jer ima dobre rezultateČini se kako je porast popularnosti društvenih mreža počeo mijenjati i način komunikacije u političkom životu. Tako je primjerice Marko Melčić, direktor zagrebačke Čistoće i član SDP-a učestalo preko svog Facebook profila na popularnim domaćim news portalima ostavlja komentare u kojima kritizira poteze svog stranačkog šefa Zorana Milanovića. Tako je primjerice nedavno Melčić na jutarnji.hr-u ostavio ovaj komentar: "Ono što me brine je da Zoran Milanović stalno gura Ljubu Jurčića što dalje od sebe i nudi mjesto šefa za ekonomiju u budućoj vladi Čačiću i time kupuje koaliciju s HNS-om.

Taj pišljivi HNS bi trebao moliti na koljenima da dođe u koaliciju s SDP-om jer sami neće prijeći prag, a ne da im se daje avans, posebno putem pozicija u Zagrebačkom holdingu." Takva kritika ključnog političkog partnera zasigurno neće biti dobro prihvaćena u vrhu SDP-a, no ovakvi izravni Melčićevi javni istupi ne čude one koji ga poznaju, s obzirom na to da je direktor Čistoće i ranije bio poznat po takvim izjavama, pa je tako svojedobno u medijima kritizirao i visokopozicionirane SDP-ovce koji nisu završili fakultet: "Evo ja sam ponudio četvorici propalih SDP-ovih studentata Jurici Meiću, Danu Špiceru, Tinu Pažuru i Srđanu Subotiću posao čistača u Čistoći, s time da će imati sigurnu plaću, radno odijelo, topli obrok, 33 dana godišnjeg odmora, a uz to ćemo im platiti školarinu samo da završe studij, a kad diplomiraju munjevito će napredovati. Oni su to s gnušanjem odbili. Zaposlili bismo i Igora Dragovana koji je također propali student. Svi oni htjeli bi biti gradski zastupnici, a kasnije ambasadori ili ministri u Milanovićevoj administraciji."

Zbog takvog ponašanja u medijima se već dugo najavljuje kako će Uprava Zagrebačkog holdinga, pod kontrolom SDP-a, smijeniti Melčića, no to se još nije dogodilo. Problem je vjerojatno u činjenici da je Melčić možda i najuspješniji direktora gradskih poduzeća, a prema najnovijim podacima Čistoća je jedan od rijetkih tvrtki unutar Holdinga koja je prošle godine ostvarila dobit i to u visini od 10 milijuna kuna. Upravo to je vjerojatno i razlog zašto je Melčić nedavno bio predmet bizarne kaznene prijave u kojoj je bio optužen da je svoju tvrtku oštetio za 500 tisuća kuna. Prijava se temeljila na njegovoj prošlogodišnjoj odluci da u zagrebačkim naseljima Sesvete i Botinec poveća dinamiku odvoza smeća. Čistoća je tako smeće iz tih dijelova grada odvozila dva puta tjedno, no cijena je ostala ista, pa su podnositelji prijave zaključili da je tako Melčić nanio štetu tvrtki. Ta optužba je besmislena, jer teško je shvatiti kako bi neki direktor uopće mogao biti kazneno odgovoran zato što je građanima, u biti vlasnicima tvrtke kojom upravlja, pružio bolju uslugu za istu količinu novca.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika