03.01.2005. / 00:00

Autor: Ksenija Burja

HRVATSKA

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO U SPLITU PRIMILO DIO DOKUMENTACIJE O NAVODNIM ZLOSTAVLJANJIMA U HRVATSKOJ VOJSCI

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO U SPLITU PRIMILO DIO DOKUMENTACIJE O NAVODNIM ZLOSTAVLJANJIMA U HRVATSKOJ VOJSCI

Prema riječima zamjenice županijske državne odvjetnice Darije Mrduljaš-Prvan, županijsko državno odvjetništvo u Splitu zaprimilo je potkraj prošle godine dio dokumentacije o navodnim zlostavljanjima u Hrvatskoj vojsci. Kako kaže Darija Mrduljaš-Prvan, dokumentacijom raspolaže Dalmatinski komitet za ljudska prava, no obrada još nije završena. Čelnik Dalmatinskog komiteta Tonći Majić i djelatnica MORH-a, žrtva navodnog zlostavljanja “nisu baš bili raspoloženi za suradnju”, rekla je Mrduljaš-Prvan, ali i dodala da
su se konačno odazvali Odvjetništvu te dali svoj iskaz. Majić je donio dio dokumentacije o navodnim silovanjima i seksualnim zlostavljanjima ročnika i drugih osoba, no odvjetništvo od njega traži da preda i ostalu dokumentaciju kojom, kako kaže, raspolaže.
“Kad zaprimimo njihova izvješća i na temelju ostalih materijala koje dobijemo, odlučit ćemo hoćemo li pokrenuti istragu, odnosno eventualno podignuti optužnicu, ili ćemo odbaciti kaznenu prijavu kao neutemeljenu”, rekla je zamjenica županijske državne odvjetnice Darija Mrduljaš-Prvan te naglasila da nikakva odluka još nije donesena, budući je za to još prerano.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika