23.09.2010. / 12:43

Autor: Nacional.hr

Mobility Day 2010: Predstavljena nova generacija mobilnih tehnologija i uređaja

Uz predstavljanje Windows Phone 7 sustava za mobilne telefone i pratećeg uređaja koji se po prvi puta mogao uživo vidjeti u Hrvatskoj, stručnjaci su nizom praktičnih primjera i predavanja prikazali mogućnosti novih mobilnih tehnologija te prednosti njihova korištenja u svakodnevnom životu i razvoju poslovanja.

Windows Phone predstavlja novu generaciju mobitelaWindows Phone predstavlja novu generaciju mobitelaMobility Day 2010 u organizaciji tvrtki Citus i Mobendo protječe u znaku nove generacije mobilnih tehnologija i proizvoda. Polaznici su tako već prilikom otvaranja konferencije imali priliku uživo vidjeti novu generaciju Windows Phone 7 mobilnog telefona, kao i nedavno predstavljeno Samsungovo ručno računalo Galaxy Tab.

Konferenciju je otvorio Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska, koji je ukratko predstavio novu platformu i pozvao okupljene i partnersku zajednicu da iskoriste mogućnosti koje pružaju nove mobilne tehnologije i rješenja. Nikica Škunca, operativni direktor za marketing za poslovne korisnike u Hrvatskom Telekomu, potvrdio je predanost operatora u daljnjem širenju infrastrukture za proširenje mobilnog poslovanja, dok je Belizar Zečić, voditelj prodaje mobilnih telefona Samsung Electronicsa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, uz kratko predstavljanje Galaxy Tab računala, naglasio potencijal kojeg ova vrsta proizvoda ima u poticanju razvoja novih aplikacija i servisa. Marko Makovac, direktor poslovanja i marketinga u Microsoftu Hrvatska, osvrnuo se na mogućnosti Windows Phone 7 mobilnog telefona pokazavši okupljenima konačnu inačicu uređaja s pratećim operacijskim sustavom.

Tomislav Bronzin i Andrej Radinger, direktori tvrtki-organizatora Citus i Mobendo, u uvodnom su predavanju detaljnije prikazali glavne značajke novog Microsoftovog sustava za mobilne telefone. "Uz potpuno redizajnirano sučelje koje osigurava njegovu prilagodbu osobnom ukusu svakog korisnika te jednostavnije korištenje aplikacija i usluga, Windows Phone 7 donosi niz mogućnosti za lakše povezivanje, komunikaciju i razmjenu sadržaja korištenjem sve popularnijih online servisa", istaknuo je Radinger.

"Vrlo bitan dio je i fokusiranost na razvoj poslovanja putem nove platforme, ali i na samoj platformi, s obzirom na to da se samostalnim razvojem aplikacija i njihovom ponudom krajnjim korisnicima može stvoriti itekako unosan poslovni model", napomenuo je Bronzin.

Program konferencije se nastavio u tri zasebna smjera (razvojni, ITPro i poslovni), u kojem su sudionici imati priliku poslušati niz praktičnih predavanja o poslovnoj primjeni mobilnih tehnologija. U razvojnom se smjeru tako među ostalim govorilo o razvoju rješenja na Symbian 3 platformi i Windows Phone 7 sustavu te korištenju multimedijskih alata u izradi grafički i zvukovno bogatih aplikacija. Neke od tema u sklopu ITPro smjera uključivale su tematiku razvoja mobilnih web stranica i sigurne komunikacije, dok se na poslovnom smjeru moglo saznati više o stvarima kao što su rješenje Conference@net za mobilno upravljanje organizacijom konferencija putem platforme za društvene mreže te mobilnog sustava za poslovnu inteligenciju.

Vezane vijesti

Google i službeno kupio Motorolu

Google i službeno kupio Motorolu

Internetski gigant Google i službeno je kupio proizvođača mobilnih telefona Motorolu za 10 milijardi eura.Povijesna kupovina omogućiti će Googleu još… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika