24.09.2010. / 14:07

Autor: Kristina Gaćarić

'Izgubljeni život' Nade Far: Potresne priče ratnih udovica

Nada Far na temelju knjige napisala je i monodramu koju bi glumica Nina Bell sljedeće godine premijerno trebala izvesti u Zagrebu, te u Vukovaru i New Yorku, povodom dvadesete obljetnice od pada Vukovara

U knjižnici Bogdan Ogrizović 29. rujna s početkom u 19 sati održat će se promocija knjige "Izgubljeni život" Nade Far koju će predstaviti glumica Vlasta Knezović i dr. sc. Slobodan Elezović. Tema knjige su mlade ratne udovice i njihove sudbine.

Nada Far na temelju knjige napisala je i monodramu koju bi glumica Nina Bell sljedeće godine premijerno trebala izvesti u Zagrebu, te u Vukovaru i New Yorku, povodom dvadesete obljetnice od pada Vukovara.

"Žene poginulih branitelja, imaju stanove i velike mirovine, koje im nisu donijele neka osobita zadovoljstva. Svi ih iskorištavaju od roditelja do njihove vlastite djece pred kojom se kao vrlo mlade žene nisu znale autoritativno postaviti. Ne mogu se zaposliti jer bi u tom slučaju izgubile pravo na mirovinu, a iz istog razloga niti ponovno udati. Društvo ih je, kao žene degradiralo i posve odbacilo. One su mlade, zdrave, žive, a zaboravljene", ispričala je Nada Far, o čemu se radi u roman.

Komentari

registracija
30/8/10

DarkoUSA, 24.09.10. 15:22

Ne pricajte gluposti.Razlog je drugi Ne ZELE ostaviti penzije i ici graditi svoj novi zivot (koji je samo jedan) Izgeda mi da nasi ljudi vole da ih neko sazaljeva a to je nesto najgore sto ti se moze dogoditi u zivotu jer dokazuje da si nesposoban da se uhvatis u kostac sa problemima koje donosi zivot.I ja sam bio ranjen ali nisam dozvolio da me neko sazaljeva (100% invalid po nasim zakonima) I nisam pogrijesio sada zivim neuporedivo bolje nego da sam pristao na penziju.Sve u zivotu je stvar volje,ako hoces da budes taj da te drugi sazaljevaju to je tvoj izbor


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika