25.09.2010. / 12:21

Autor: Hina

Nakon 6 godna uhićen Miljenko Bajić, osuđen za ratni zločin u Lori

Vrhovni sud Republike Hrvatske prije tri godine je potvrdio presudu splitskog Županijskog suda iz 2004. godine koji mu je zbog ratnog zločina nad civilima u Lori odredio zatvorsku kaznu u trajanju od šest godina

Foto: MUPFoto: MUPSplitska je policija jutros oko 7 sati u Žeževici kod Omiša uhitila optuženika za ratni zločin 44-godišnjeg Miljenka Bajića, bivšeg zapovjednika interventnog voda Vojne policije, koji se nalazio u bijegu od 2004. godine kada je za njim bila raspisana tjeralica, potvrdila je splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Tijekom jutra će biti prebačen u zatvor Bilice.

Vrhovni sud Republike Hrvatske prije tri godine je potvrdio presudu splitskog Županijskog suda iz 2004. godine koji mu je zbog ratnog zločina nad civilima u Lori odredio zatvorsku kaznu u trajanju od šest godina.

Iz slučaja Lora još su samo dva osuđenika u bijegu i to Emilio Bungur i Tomislav Dujić. Krajem 2008. godine pravosudnim organima predao se Josip Bikić, koji je presudom Županijskog suda osuđen na četverogodišnju zatvorsku kaznu.

Za ratni zločin nad civilima u Lori bilo je sedam osuđenih osoba. Tomislav Duić, bivši zapovjednik zatvora u Lori i njegov zamjenik Tonči Vrkić osuđeni su na po osam godina zatvora, sedam godina zatvora je dobio Davor Banić, dok su Miljenko Bajić, Emilio Bungur, Ante Gudić i Anđelko Botić osuđeni na po šest godina zatvora.

Vezane vijesti

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Hrvatski državljanin B.D., osumnjičen za sudjelovanje u pljački šibenske podružnice HVB Splitske banke počinjene 2005. godine, uhićen je na području… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika