01.10.2010. / 08:54

Autor: Hina

Manhattan Short Film Festival u Rijeci

Prvi put na tom prestižnom festivalu sudjeluje i jedan hrvatski 15-minutni igrani film, "Party" u režiji Dalibora Matanića, s Leonom Paraminski u glavnoj ulozi

Dalibor Matanić i Leona ParaminskiDalibor Matanić i Leona ParaminskiRiječko Art-kino "Croatia" ugošćuje najveći festival kratkometražnog igranog filma na svijetu, "Manhattan Short Film Festival".

Riječka publika će, istodobno s publikom iz dvjestotinjak zemalja diljem svijeta, u dva dana imati prilike pogledati filmove i izabrati svog favorita među deset finalista 12. izdanja festivala.

Prvi put na tom prestižnom festivalu sudjeluje i jedan hrvatski 15-minutni igrani film, "Party" u režiji Dalibora Matanića, s Leonom Paraminski u glavnoj ulozi.

Od četiri stotine filmova iz četrdeset i tri zemlje pristiglih na natječaj, u završnom krugu natjecanja našli su se "Watching" (Velika Britanija), "Underground" (Meksiko), "Party" (Hrvatska), "Madagascar" (Francuska), "The Pool" (Irska), "Push Bike" (Australija), "A Little Inconvenience" (Kanada), "Echo" (Poljska), "12 Years" (Njemačka) i "War" (Italija).

Nakon završetka prikazivanja filmova, u svim kinima koja sudjeluju na "Manhattan Short"-u prebrojit će se glasovi gledatelja i poslati u festivalsko sjedište u New York. Ondje će u nedjelju, 3. listopada, biti proglašen konačan pobjednik.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika