09.10.2010. / 13:29

Autor: Hina

Ban Ki-moon: Ovogodišnja Nobelova nagrada za mir pokazuje brigu za ljudska prava

Ban je u izjavi istaknuo kako se nada da neslaganja u pogledu nagrade, koja je razljutila Peking, neće naštetiti globalnoj borbi za ljudska prava

Ban Ki MoonBan Ki MoonNobelova nagrada za mir zatvorenom kineskom aktivistu za promicanje demokracije Liu Xiaobou pokazuje sve veću brigu u svijetu za poboljšanje ljudskih prava, rekao je u petak glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

Ban je u izjavi istaknuo kako se nada da neslaganja u pogledu nagrade, koja je razljutila Peking, neće naštetiti globalnoj borbi za ljudska prava.

Dodjela nagrade Liuu "priznanje je sve raširenijeg međunarodnog konsenzusa da se poboljšaju primjena i kultura poštovanja ljudskih prava u svijetu", stoji u izjavi glavnog tajnika UN-a.

Ban Ki-moon je u izjavi dodao i pohvalu Kini za "izvanredan gospodarski napredak, oslobađanje milijuna ljudi od siromaštva, širenje političke participacije i postojano pridruživanje međunarodnoj matici u poštivanju priznatih instrumenata i praksi zaštite ljudskih prava".

Ban je izrazio "iskrenu nadu da razilaženja u pogledu odluke neće naštetiti promicanju ljudskih prava globalno ili visokom ugledu i nadahnjujućoj snazi nagrade".

Vezane vijesti

Summit u Iraku oko stanja u Siriji

Summit u Iraku oko stanja u Siriji

Vođe arapskih zemalja započeli su razgovore o Mirovnom planu za Siriju, koji je predložio UN, u glavnom iračkom gradu Bagdadu, piše BBC. Na skupu se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika