13.10.2010. / 08:59

Autor: Hina

Bookera za 2010. dobio britanski književnik Howard Jacobson

Riječ je o najutjecajnijoj književnoj nagradi koja se dodjeljuje u Velikoj Britaniji, a za koju se mogu kandidirati autori s engleskog govornog područja, državljani Commonwealtha (Britanske zajednice naroda), Irske i Zimbabvea

Howard Jacobson Howard Jacobson Britanski pisac Howard Jacobson u utorak je proglašen dobitnikom nagrade Booker za 2010. (Man Booker Prize for Fiction), koja mu je dodijeljena za "The Finkler Question", objavljeno je na internetskoj stranici Nagrade Booker.

Londonski pisac i kolumnist već je dva puta bio u širem izboru za nagradu, 2006. za "Kalooki Nights" i 2002. za "Who's Sorry Now", no tek je ove godine ušao u uži izbor. "The Finnkler Question" je roman o ljubavi, gubitku i muškom prijateljstvu te pokušava odgovoriti na pitanje - što u današnjem svijetu znači biti Židovom. Knjigu je izdao Bloomsbury.

Riječ je o najutjecajnijoj književnoj nagradi koja se dodjeljuje u Velikoj Britaniji, a za koju se mogu kandidirati autori s engleskog govornog područja, državljani Commonwealtha (Britanske zajednice naroda), Irske i Zimbabvea.

Howard Jacobson uz nagradu je dobio i ček na iznos od 50.000 funta.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika