20.10.2010. / 14:07

Autor: Hina

Deutsche Bahn objavio planove za brze veze između Njemačke i Britanije

„Stigli smo do prve velike prekretnice na putu prema uspostavi redovne brze veze ICE-om koja kreće u 2013.," izjavio je predsjednik grupe DB Ruediger Grube

Ruediger Grube (Reuters)Ruediger Grube (Reuters)Njemački državni operater Deutsche Bahn (DB) predstavio je u utorak planove za uspostavu redovitih brzih linija koji će povezivati velike njemačke gradove s Londonom.

Nove željezničke veze između Koelna, Frankfurta i Londona obuhvatit će i veze s nizozemskim gradovima Amsterdamom i Rotterdamom nakon prosinca 2013.

Projekt predstavlja "veliki korak naprijed" za usluge željezničkog prijevoza u Europi, konstatirao je u utorak prilikom predstavljanja planova u Londonu njemački ministar prometa Peter Ramsauer. Ministar je prisustvovao svečanosti obilježavanja dolaska novog brzog vlaka Deutsche Bahna ICE 3 InterCity Express na londonsku stanicu St. Pancras.

DB je uspješno dokončao probnu vožnju novog vlaka kroz tunel La Manche, kao i probu hitne evakuacije tijekom vikenda.

„Stigli smo do prve velike prekretnice na putu prema uspostavi redovne brze veze ICE-om koja kreće u 2013.," izjavio je predsjednik grupe DB Ruediger Grube.

"Time u potpunosti koristimo mogućnosti koje pruža liberalizacija europskog tržišta željezničkog prijevoza i tako možemo našim klijentima ponuditi pravu alternativu zračnom prometu", dodao je.

Britanska ministrica prometa Theresa Villiers ocijenila je da će nove kontinentalne usluge sigurno postati popularne među poslovnim ljudima i turistima podjednako. Projekt DB-a podrazumijeva liberalizaciju usluga prijevoza u mreži Eurotunella, kojim zajedno upravljaju Velika Britanija i Francuska.

Vozni red obuhvaća tri dnevne veze u oba smjera između Frankfurta i Londona preko Koelna, Bruxellesa i Lillea. DB će ponuditi i veze prema Amsterdamu preko Rotterdama. Putovanje od Koelna do Londona trebalo bi trajati manje od četiri sata, a od Frankfurta do Londona nešto više od pet sati. Od Amsterdama do Londona putnici će putovati manje od četiri sata.

Vezane vijesti

Kinezi iskazali interes za energetiku i transport

Kinezi iskazali interes za energetiku i transport

"Hrvatska gospodarska komora polaže veliku pozornost unapređenju gospodarskih odnosa s Kinom te je potpisano i niz sporazuma s kineskim gospodarskim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika