22.10.2010. / 11:02

Autor: Hina

Meteoropati oprez: Vikend 'donosi' glavobolje i nesanicu

Nastavak nepovoljnih biometeoroloških prilika pod utjecajem ciklone u ponedjeljak, 25. listopada uzrokovat će tegobe meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Meteoropati će patiti od glavobolje, bolova na mjestima ranijih ozljeda te razdražljivosti i nesanice. Bit će povećane i tegobe kroničnih bolesnika

Slabljenjem anticiklone biometeorološke prilike će se u subotu, 23. listopada početi pogoršavati, pa bi se krajem dana kod meteoropata mogla pojaviti glavobolja, a noću slabiji san, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod.

U nedjelju, 24. listopada će približavanje ciklone uzrokovati razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike, pa bi meteoropati mogli biti razdražljivi i imati poteškoće sa snom. Bolovi će se pojaviti na mjestima ranijih ozljeda i kod reumatičara, a povećanje tegoba mučit će i kronične bolesnike s krvožilnim bolestima.

Nastavak nepovoljnih biometeoroloških prilika pod utjecajem ciklone u ponedjeljak, 25. listopada uzrokovat će tegobe meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Meteoropati će patiti od glavobolje, bolova na mjestima ranijih ozljeda te razdražljivosti i nesanice. Bit će povećane i tegobe kroničnih bolesnika.

Razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike bit će i u utorak, 26. listopada, ali bi tijekom dana moglo doći do poboljšanja. Zbog toga će poteškoće kod meteoropata i kroničnih bolesnika početi slabiti.

Koncentracije peludi korova ambrozije će u razdoblju od 23. do 26. listopada biti niskih koncentracija.

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", a peludnu Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Laboratorij za aerobiologiju u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo.

Vezane vijesti

Unatoč niskim temperaturama, biometeorološke prilike izrazito povoljne

Unatoč niskim temperaturama, biometeorološke prilike izrazito povoljne

U sljedeća tri dana, od srijede do petka, biometeorološke će prilike u Hrvatskoj biti povoljne, najavio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika