26.10.2010. / 11:17

Autor: Hina

Konzum pripojio Centropromet iz Varaždina

Izvršenim pripajanjem neće doći do povećanja temeljnog kapitala Konzuma niti će se vršiti zamjena dionica Konzuma u zamjenu za dionice Centroprometa

Konzum je pripojio Centropromet iz VaraždinaKonzum je pripojio Centropromet iz VaraždinaTrgovački lanac Konzum i varaždinski Centropromet sklopili su početkom prošloga tjedna ugovor o pripajanju Centroprometa Konzumu, a ugovor je predan u sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu i Zagrebu, navodi se u obavijesti Konzuma objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Konzum kao društvo preuzimatelj je osnivač-jedini dioničar Centroprometa i u tom svojstvu drži 140.508 redovnih dionica te tvrtke, nominalne vrijednosti 400 kuna, odnosno 100 posto temeljnog kapitala Centroprometa.

S obzirom da se ovim ugovorom o pripajanju radi o pripajanju u posebnim slučajevima, tj. da društvo preuzimatelj (Konzum) prije pripajanja drži 100 posto dionica pripojenog društva, za pripajanje se ne traži odobrenje Glavne skupštine Konzuma, osim ako dioničari čiji udjeli zajedno dosižu najmanje dvadeseti dio temeljnog kapitala zahtjevaju da se sazove glavna skupština, koja treba odlučiti o davanju odobrenja za pripajanje, navodi se u priopćenju.

Izvršenim pripajanjem neće doći do povećanja temeljnog kapitala Konzuma niti će se vršiti zamjena dionica Konzuma u zamjenu za dionice Centroprometa, navodi se u obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Centropromet je dioničko društvo za trgovinu i usluge.

Vezane vijesti

Otvorena prva trgovina vojne opreme u Hrvatskoj

Otvorena prva trgovina vojne opreme u Hrvatskoj

U Zagrebu je danas otvorena prodavaonica vojne neborbene opreme, prva takva u Hrvatskoj, u kojoj se građanima nudi oprema kojom se koriste Oružane… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika