10.11.2010. / 13:17

Autor: Nacional.hr

Yann Tiersen dolazi u Zagreb: U Tvornici kulture nastupa već 4. prosinca

Tiersen u Zagrebačku Tvornicu dolazi u sklopu turneje "Dust Lane", nazvane po novom albumu objavljenom u rujnu 2010. Rezultat je to dvogodišnjeg kreativnog procesa u kojem je Tiersen osim komponiranja pjesama odsvirao i sve instrumente osim udaraljki

Yann TiersenYann TiersenNa veliko veselje svih ljubitelja eksperimentalne glazbe, elektronike, rocka, klasike, filma Amelie, Yann Tiersen dolazi u Zagreb! Sjajni francuski kompozitor i glazbenik možemo s vrhunskom pratećom postavom održati će koncert 04. prosinca u Tvornici Kulture.

Tiersen u Zagrebačku Tvornicu dolazi u sklopu turneje "Dust Lane", nazvane po novom albumu objavljenom u rujnu 2010. Rezultat je to dvogodišnjeg kreativnog procesa u kojem je Tiersen osim komponiranja pjesama odsvirao i sve instrumente osim udaraljki. Počelo je s akustičnim gitarama, mandolinom, banjom, buzukijem i dječijim setom bubnjeva na što su dodane električne gitare, bass i starinski analogni sintesajzeri iz Tiersenove post punk mladosti.

Na ovoj turneji ga prate Lukas Lonski i Felix Classen, nova glazbena senzacija koja Berlinsku scenu predstavlja svijetu. Duo je 2009. izdao album „Climbing On Branches" na kojem nježnom mješavinom gitara, bubnjeva i melankolične melodije podsjećaju na post rock grupu Sea And Cake, istodobno održavajući tužnjikavu atmosferu Radioheada. Na stranu s tim, glazba Lonskog i Classena je prva liga modernog popa.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeli od 110 kn dostupne su u sustavu Eventimea.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika