Objavljeno u Nacionalu br. 783, 2010-11-16

Autor: Katja Mihovilović

'Downton Abbey': Englezi ponovo gledaju kostimiranu seriju

SPLETKE u plemićkoj obitelji vrlo su gledane u cijeloj EngleskojSPLETKE u plemićkoj obitelji vrlo su gledane u cijeloj EngleskojDa britanske kostimirane serije u nekim jednostavnijim vremenima i dalje mogu postići višemilijunsku gledanost, proteklih je tjedana potvrdio neočekivani uspjeh prve sezone serije „Downton Abbey“ neovisne televizijske mreže ITV, čiju je posljednju epizodu pratilo više od 11 milijuna gledatelja.

Priča u sedam nastavaka, za koju je scenarij prema vlastitoj ideji napisao oscarovac Julian Fellowes, scenarist filma „Gosford Park“, prati događaje uoči početka I. svjetskog rata u velebnom dvorcu plemićke engleske obitelji Crawley, čiji stil života polako odumire. I prije završetka prve sezone objavljeno je da će iduće godine biti prikazana druga sezona, a potom i treća.

Bit će to golem trošak za ITV, glavnog konkurenta BBC-ju, koji je za svaki sat te serije morao uložiti po milijun funti, čime je „Downton Abbey“ postala najskuplja britanska serija svih vremena. Zahvaljujući vrhunskoj produkciji i glumačkoj postavi proglašena je i najuspješnijom kostimiranom serijom od slavne „Brideshead Revisited“ s početka 80-ih.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika