05.12.2010. / 15:05

Autor: Hina

Val hladnoće u središnjoj Europi: U pet dana u Poljskoj preminulo 36 osoba

U Francuskoj je otapanje snijega u nedjelju ujutro prouzročilo poplave, uglavnom u sjeverozapadnoj dijelu zemlje, gdje su vatrogasci imali više od 200 intervencija, budući da se rijeka Divette izlila iz korita, što je osobite štete nanijelo području oko Cherbourga

Val hladnoće koji je prije nekoliko tjedana zahvatio središnju Europu odnio je sedam novih žrtava, a zračni, cestovni i željeznički promet postupno se vraćaju u normalu na većem dijelu kontinenta.

U Poljskoj je u posljednja 24 sata od posljedica hladnoće umrlo pet osoba, što povećava brojku na 36 od početka prosinca, odnosno na 51-nu smrtno stradalu osobu od početka studenoga, izvijestila je u nedjelju policija. Temperature su se na jugoistoku zemlje spustile na minus 24 stupnja Celzija. Promet se odvija neometano.

U Pragu su, kako javljaju službeni izvori, muškarac i žena u pedesetim godinama pronađeni mrtvi u noći na nedjelju, a uzrok je također smrzavanje uslijed niskih temperatura. U Češkoj je od početka vala hladnoće, od posljedica smrzavanja dosad umrlo šest osoba.

U središnjoj Europi je tijekom proteklog tjedna od posljedica niskih temperatura umrlo pedesetak ljudi. Usto, jedanaest ih je umrlo u Rusiji i troje u Francuskoj.

U Velikoj Britaniji je u subotu došlo do zatopljenja, no u noći na ponedjeljak u Škotskoj se očekuju nove snježne padaline, izvijestila je meteorološka služba. Stanje u prometu se, nakon prošlotjednog kaosa, uglavnom normaliziralo, uz iznimku sjevera Engleske. Pet zaposlenika jednoga puba na sjeveru Engleske u Blakey Ridgeu već je osam dana blokirano zbog obilnih nanosa snijega. Lokalne službe javljaju kako još uvijek očekuju da se raščisti put, zameten snijegom, do tog mjesta.

U amsterdamskoj zračnoj luci Schiphol noć je provelo 1.000, uglavnom tranzitnih putnika. Njihovi su letovi otkazani zbog loših vremenskih uvjeta, izvijestio je glasnogovornik zračne luke. U Austriji i Belgiji vlasti su upozorile na loše vremenske uvjete na cestama, no zračni promet funkcionira normalno.

U Francuskoj je otapanje snijega u nedjelju ujutro prouzročilo poplave, uglavnom u sjeverozapadnoj dijelu zemlje, gdje su vatrogasci imali više od 200 intervencija, budući da se rijeka Divette izlila iz korita, što je osobite štete nanijelo području oko Cherbourga.

Obilna kiša u Bugarskoj prekinula je prometovanje cestom između Sofije i glavnog bugarsko-grčkog graničnog prijelaza Kulata-Promahon, a u Portugalu je dvadesetak sporednih prometnica još uvijek zatvoreno. Riječ je o prometnicama koje prolaze sjevernim brdovitim dijelom zemlje.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika