14.12.2010. / 16:47

Autor: Nacional.hr

Ivan Alduk predstavio 'Holiday colection 2010/11.'

Jednostavni i udobni modeli izrađeni od pamuka, svile i viskoze su za potrebe lookbooka kombinirani s nakitom Kirka, koji upravo tu jednostavnost i minimalizam naglašava i daje joj dozu profinjenosti, drskosti

Mini kolekcija, nastala kao odgovor na potrebe kupaca i božićnih praznika koji iziskuju jedan profinjen, dostojanstven, a opet moderan izgled, se sastoji od kratkih haljinica crnog, bež, bijelog i plavog/sjajnog kolorita.

Jednostavni i udobni modeli izrađeni od pamuka, svile i viskoze su za potrebe lookbooka kombinirani s nakitom Kirka, koji upravo tu jednostavnost i minimalizam naglašava i daje joj dozu profinjenosti, drskosti.

Modni dodatci koji se ističu u kolekciji su i kožnato, tanko remenje koje se sprijeda omotava u fiktivnu mašnu, rokerskog prizvuka i večernje torbice u kombinaciji kože, neizostavnog metala i tkanine gepard te uzorka argentinske krave.

Basic odjevni komadi, kao što je mala crna haljina (u ovom slučaju s metalik odsjajem i neizostavnim ALDUK detaljima kao što su metalni zipovi kao dio easy-to-wear filozofije odijevanja) , drapirana haljina na jedno rame ili bež haljina/tunika u rokerskim kombinacijama su neki od modela koje dizajner preporučuje za najluđe dočeke.

Iako trenutno imam jako puno posla jer su kritike, reakcije i suradnje nakon zadnje revije prikazane na Dove Fashion.hr-u jednostavno i isključivo pozitivne, odlučio sam napraviti svoju prvu mini kolekciju i predstaviti ju putem lookbooka. Nismo imali puno vremena, ali dali smo sve od sebe - nastojali smo napraviti jednostavnije kreacije koje će i dalje imati neki moj prepoznatljiv stil.»

'I cijenovno smo ove modele približili kupcima i situaciji u kojoj se trenutno nalazimo, jer bilo bi iracionalno igrati se neshvaćenog umjetnika, dizajnera i stavljati cijene koje jednostavno ne mogu proći na malom tržištu zasićenom uvoznom, jeftinijom odjećom. Treba biti konkurentan - kako dizajnom, kvalitetom, tako i cijenom. Balansirati između vlastitih želja i stvarnih potreba, mogućnosti kupaca.»

'Zadovoljan sam krajnjim ishodom cijelog projekta i vizualnim identitetom snimljenih fotografija na kojima je radila zainmljiva i nadasve zabavna ekipa. Prostor 'MelRose' storea, u čijoj se ponudi nalazi i odjeća s ALDUK potpisom, je poslužio kao izvrsna kulisa za fotografiranje i druženje'.

U stvaranju lookbook-a ALDUK HOLIDAY 10/11. sudjelovali su:

Fotograf - Marko Marinković
Make -up - Sanjin Egon Chanel
Modeli - Ivana Zidar, Ema Krot
Nakit - Kirka
Asistent - Diana Viljevac
Prostor - multibrand store «MelRose», Frankopanska 12, Zg

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika