18.12.2010. / 08:13

Autor: Nacional.hr

Mladolik izgled: 5 namirnica za ljepotu i zdravlje kože

Ukoliko želite imati lijepu i njegovanu kožu, kreme nisu dovoljne. Morate pripaziti i na prehranu

Zbog čestog boravka u zatvorenim prostorijama, nedostatka sunca, hladnoće i brojnih drugih, uglavnom negativnih faktora, tijekom zimskih mjeseci koži je potrebno posvetiti dodatnu pažnju.

Ukoliko želite imati lijepu i njegovanu kožu, kreme nisu dovoljne. Morate pripaziti i na prehranu. Odabrali smo 5 najvažnijih namirnica koje će vam pomoći da zadržite lijepu i glatku kožu!

Limun
Limun je namirnica dostupan tijekom cijele godine. Osim toga, iskoristiva je potpunosti jer apsolutni svaki dio limuna ima ljekovita svojstva pa čak i njegova korica. Njega limunovim sokom preporuča se i osobama s masnom i suhom kožom.

Mrkva
Mrkva je idealna namirnica za regeneraciju površinskog sloja kože. Ukoliko niste ljubitelj sirove mrkve, pripremite domaći gusti sok.

Orašasti plodovi
Avokado, sjemenke i orašasti plodovi obiluju vitaminom E koji također usporava proces starenja kože. Valja napomenuti da ovaj vitamin uklanja ožiljke od akni, a ukoliko imate problema sa strijama, svakako pojačajte konzumaciju namirnica koje obiluju ovim vitaminom.

Losos
Znanstvenici su otkrili da ova vrsta ribe usporava starenje. Losos sadrži astakanthin, karotenoida koji poboljšava elastičnost kože pa ćete imati manje neprijatnih linija na licu.

Brusnica
Ukoliko su godine ostavile trag na vašem licu, umjesto skupocjenih preparata radije se opskrbite brusnicama jer ove ukusne bobice pomlađuje kožu. Valja napomenuti da brusnica štiti od raka debelog crijeva i raka dojke, pročišćuje krvne žile i blagotvorno djeluje na rad srca.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika