06.01.2011. / 09:00

Autor: Nacional.hr

Savršen izgled: 5 jednostavnih trikova za besprijekornu kožu lica

Nedostatke na licu žene prikrivaju kozmetičkim preparatima, međutim prevelike količine make up-a ponekad izazivaju negativne rekacije

Zagađen zrak i neuredan način života samo su neki od 'elemenata' koji negativno utječu na zdravlje, a istovremeno i izgled kože lica.

Nedostatke na tom dijelu tijela, žene prikrivaju kozmetičkim preparatima, međutim prevelike količine make up- a ponekad izazivaju negativne reakcije. Kako poboljšati izgled lica, saznajte u sljedećih nekoliko redaka!

Obična voda
Obična voda pomaže pri uklanjanju masnih naslaga, a tekućina bez okusa i mirisa ima blagotvoran učinak na izgled kože, naročito lica.

Vitamin A
Da bi koža izgledala besprijekorno posebnu pažnju potrebno je obratiti na prehranu. Naime, pojačajte konzumaciju vitamina A (mrkva, brokula, špinat).

Masaža
Najmanje jedanput tjedno licu je potrebna masaža. Dakle, kada nanosite kremu, laganim pokretima prstiju masirajte kožu otprilike tri minute. Ostatke kreme pokupite maramicom.

Obavezno skidanje šminke
Ako idete na spavanje a da prethodno niste skinuli šminku koža lica, izgledati će vam starije za najmanje četiri godine. Ako vam se to ipak dogodi, ujutro poslije čišćenja lica, piling kremom odstranite izumrle stanice s kože a zatim naparite lice.

Obratite pažnju na jastuk
Kako bi izbjegli neprirodan položaj lica, jastuk bi trebao biti visok između pet i deset centimetara. U protivnom će cirkulacija u krvnim žilama lica biti onemogućena.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika