12.01.2011. / 14:06

Autor: Nacional.hr

Lenovo predstavio novitete na sajmu CES 2011

Lenovo je na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES 2011 predstavio i IdeaPad U1 Hybrid i tablet računalo Lenovo LePad. Jedinstveni two-in-one uređaj kombinira mobilnost i bogate multimedijalne mogućnosti tableta kao i pristup Android aplikacijama s tipkovnicom

Lenovo IdeaPad U1 HybridLenovo IdeaPad U1 HybridLenovo je na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES u Las Vegasu predstavio svoje najnovije proizvode: prijenosnike IdeaPad serija Y, Z, S i V, prijenosnike Lenovo serija G i B, ultra prijenosnik ThinkPad X120e, prijenosnike ThinkPad Edge E220s i E420s, IdeaPad U1 Hybrid i tablet računalo Lenovo LePad, računala ThinkCentre A320, B520, B320 i Lenovo C205.

Nova serija prijenosnika IdeaPad serije Y (Y560d, Y470 i Y570) uključuje Lenovo Enhanced Experience 2.0 za operativni sustav (OS) Windows 7 koji omogućuje u prosjeku 20 sekundi brže pokretanje računala u odnosu na standardna računala sa OS Windows 7 zahvaljujući tehnologiji RapidBoot. Pokretani najnovijim procesorima Intel® CoreTM s Intel Turbo Boost Technology 2.0 s mogućnošću odabira grafike do NVIDIA® GT 550M 1GB novi prijenosnici namijenjeni su korisnicima koji su neprestano u pokretu i žele prijenosni računalo bogatih multimedijalnih mogućnosti.

Prijenosnici IdeaPad serije Z (Z570, Z470, Z370) dizajnirani su za korisnike koji vode aktivan život te su neprestano u pokretu. Prijenosna računala IdeaPad Z470 i Z370 odlikuje futuristički, cool dizajn s prozirnim poklopcem u tamno smeđoj, nebesko plavoj i boji fuksije. Za pobornike minimalističkog izgleda, korisnici mogu izabrati prijenosnik IdeaPad Z570 vrhunskih performansi i modernog dizajna s AccuType chiclet tipkovnicom.

Lenovo je predstavio i dva nova člana obitelji ultra prijenosnika IdeaPad S100 i IdeaPad S205. 11,6 inčni prijenosnik IdeaPad S205 zbog malih dimenzija jednostavan je za prenošenje dok je AccuType chiclet tipkovnica dizajnirana za jednostavnije i udobnije korištenje. S izborom 3G povezivanja i dugim trajanjem baterije, S205 je savršen za surfanje Internetom kod kuće ili u pokretu. Nasljednik popularnog prijenosnika S10-3 je novi prijenosnik IdeaPad S100 koji je opremljen 10,1 inčnim zaslonom i AccuType tipkovnicom. S težinom manjom od jednog kilograma, S100 predstavlja izvrstan izbor za prvo prijenosno računalo za korisnike koji su neprestano u pokretu.

Za službeni izgled u poslovnom okruženju i opuštajući kod kuće, Lenovo je predstavio tri nova modela prijenosnika IdeaPad serije V - V370, V470 i V570. Dizajnirani za poslovne i privatne korisnike, prijenosnici IdeaPad serije V dolaze opremljeni najnovijim procesorima Intel® CoreTM koji omogućuje brzo i precizno rješavanje svih zadataka. Za brz i uspješan početak dana, prijenosnici serije V opremljeni su Lenovo Enhanced Experience 2.0 za OS Windows 7 koji omogućuje u prosjeku 20 sekundi brže pokretanje računala u odnosu na standardna računala sa OS Windows 7.

Za korisnike koji traže najbolji omjer cijene i kvalitete s najnovijom procesorskom tehnologijom, Lenovo je predstavio nekoliko noviteta serije G - G770, G570, G470, G575 i G475. Robusnog, ali modernog dizajna, prijenosnici serije G opremljeni su Lenovo Enhanced Experience 2.0 za OS Windows 7 i tehnologijom RapidBoot koje omogućuju brzo pokretanje i gašenje računala kao i optimizaciju multimedijalnih mogućnosti.

Također, Lenovo je predstavio dva nova novčano prihvatljivijih modela računala: Lenovo B570 i B470. Ovi modeli računala namijenjeni su korisnicima koji žele najnoviju tehnologiju, uključujući bogate multimedijalne mogućnosti i zaštitu kako bi ga mogli koristiti kako u poslovnom okruženju tako i kod kuće. B570 i B470 pokreće najnoviji procesor Intel® CoreTM sa Intel Technology 2.0 omogućujući brzo pokretanje i gašenje računala kao i optimizaciju multimedijalnih mogućnosti.

Uz nove serije prijenosnika IdeaPad, Lenovo je na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike predstavio dva nova prijenosnika serije Edge - ThinkPad Edge E220s i E420s. Uz moderan dizajn, prijenosnike odlikuju izvrsne performanse, najnovija procesorska tehnologija Intel® CoreTM i Lenovo Enhanced Experience 2.0 za brzo pokretanje računala i veliki izbor mogućnosti povezivanja. Nova računala Edge osiguravaju izvrsne multimedijalne mogućnosti pomoću Dolby Home Theatre® i HD mogućnosti video konferencija.

ThinkPad X120e je novi predstavnik serije ThinkPad predstavljen na sajmu CES 2011 koji podiže ljestvicu poslovnih, novčano prihvatljivih prijenosnika. Kao prvi komercijalni prijenosnik koji koristi AMD Fusion E-Series Accelerated Processing Unit (APU), ThinkPad X120e objedinjuje stvarnu potrebu za brzim provođenjem različitih aplikacija i grafičkih mogućnosti uz dugo trajanje baterije i digitalni prikaz. Malih dimenzija, prijenosnik ThinkPad X120e donosi veliki broj mogućnosti kako bi omogućio veću poslovnu produktivnost. Integriran AMD Fusion E-Series APU omoguće do 65 posto brže grafičke mogućnosti koje ubrzavaju pretraživanje Interneta, otvaranje Internet stranice i provođenje poslovnih aplikacija. U isto vrijeme ThinkPad X120e osigurava korisniku dugo trajanje baterije - više od šest sati - te udovoljava standardima Energy Star 5.0. Također, X120e dobitnik je zlatnog statusa EMEAT zbog svojih svojstava ekološke prihvatljivosti.

Također, Lenovo je predstavio četiri nova računala IdeaCentre i Lenovo all-in-one (AIO) koji daju novo značenje dizajnu, performansama, stilu i mogućnostima zabave. Računala IdeaCentre A320, B520, B320 i Lenovo C205 posebno su dizajnirana kako bi udovoljili individualnim potrebama korisnika.

IdeaCentre A320 AIO daje novu definiciju računalnog iskustva kod kuće putem ultra tankog dizajna i velikog broja dodatnih mogućnosti. Kao najtanji AIO, A320 na najtanjem dijelu ima debljinu od svega 18,5mm. Korisnici A320 mogu uživati u HD videu putem 21 inčnog zaslona i najnovije LED tehnologije.

S druge strane, IdeaCentre B520 AIO najjače je računalo AIO Lenova te je savršeno za korisnike koji traže visoke performanse za gaming i obiteljsku zabavu u jednom računalu. IdeaCentre B520 omogućuje maksimalnu zabavu uz minimalan napor kombinirajući visoke grafičke performanse i snagu najnovijeg procesora Intel® CoreTM i7.

Predstavljanjem 21,5 inčnog računala IdeaCentre B320 s Hardware TV (HWTV), Lenovo je svojim korisnicima objedinio HDTV i računalo u jedno. Putem HWTV - a korisnici ne moraju pokrenuti računalo da bi gledali televiziju te bez problema mogu prebaciti s televizije na računalo i obrnuto samo pritiskom na tipku. Također, korisnici imaju mogućnost korištenja obje funkcije putem izbora picture-in-picture.

Lenovo C205 je novčano prihvatljivo računalo sa ultra tankim dizajnom koje štedi prostor korisnika. S 18,5 inčnim HD 16:9 zaslonom i mogućnošću izbora zaslona osjetljivog na dodir, Lenovo C205 predstavlja izvrstan izbor za korisnike koji traže novčano prihvatljivo računalo za bilo koji dimenzijama ograničen prostor u kući. S 720p HD grafičkom podrškom, web kamerom visoke kvaliteta, mikrofonom i integriranim zvučnicima, slanje i primanje fotografije kao i komuniciranje putem Interneta jednostavno je i prikladno.

Uz gore navedene proizvode, Lenovo je na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES 2011 predstavio i IdeaPad U1 Hybrid i tablet računalo Lenovo LePad. Jedinstveni two-in-one uređaj kombinira mobilnost i bogate multimedijalne mogućnosti tableta kao i pristup Android aplikacijama s tipkovnicom koja omogućuje potpuno računalno iskustvo sa OS Windows 7. S težinom manjom od jednog kilograma i debljinom manjom od 1,5 cm, lako prenosiv tablet LePad pokreće procesor Qualcomm SnapdragonTM. 10,1 inčni HD zaslonom LePada radi u vertikalnom i horizontalnom modu. LePad omogućuje korisnicima gledanje video sadržaja, surfanje Internetom i pristup društvenim mrežama kao i pisanje poruka i slanje emaila. Također, LePad sadrži prednju kameru za fotografiranje i vođenje video konferencija. S druge strane, LePad spajanjem na IdeaPad U1 bazu postaje funkcionalni prijenosnik. IdeaPad U1 baza sadrži OS Windows 7 Home Premium i procesor Intel CULV. Sa mogućnošću izbora između tableta i funkcionalnog prijenosnika korisnici jednostavno mogu mijenjati operativne sustave što im omogućuje bezbrižno pretraživanje Interneta.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika