14.01.2011. / 14:24

Autor: Nacional.hr

4 savjeta za lijepe i njegovane ruke tijekom cijele zime

Da bi vaše ruke tijekom zime ostale lijepe i njegovane nisu vam potrebni skupocjeni preparati, možete ih tretirati i nekim domaćim pripravcima...

Tijekom zimskih mjeseci koži je potrebna dodatna njega. Hladni zrak dodatno isušuje lice i kosu, a negativne tragove ostavlja i na rukama.

Međutim, da bi vaše ruke tijekom zime ostale lijepe i njegovane nisu vam potrebni skupocjeni preparati. U nastavku saznajte na što posebno morate obratiti pažnju!

Maslinovo ulje
Ljekovita svojstva maslinovog ulja sežu daleko u povijest, a osim što sprečava rizik od mnogih opakih bolesti, koristi se u borbi protiv crvenila. Samo nekoliko kapi maslinovog ulja ukloniti će svaku promjenu na koži pa tako i na rukama.

Rukavice su obavezne
Tijekom zimskih mjeseci obavezno nosite kapu i šal, a nemojte zanemariti niti rukavice.

Perite ih u mlakoj vodi
Premda je tijekom hladnih dana pranje ruku ugodnije u toploj, pa čak i prilično vrućoj vodi, izbjagavajte takve navike. Prirodnu vlagu na rukama lakše ćete zadržati ako ih perete u mlakoj vodi.

Pojačajte unos vitamina
Kako bi postigli savršen izgled kože, posebnu pažnju obratite na prehranu. Pojačajte konzumaciju voća i povrća i hrane koja obiluje vitaminom B (tuna, puretina...).

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika