14.01.2011. / 15:54

Autor: Nacional.hr

Šipak - najučinkovitiji prirodni lijek protiv debljine i povišenog krvnog tlaka

Ukoliko želite u kratkom razdoblju ukloniti masne naslage i očistiti organizam od štetnih tvari, sok od šipka je idealan napitak za vas

Broj pretilih osoba svakodnevno raste što potvrđuju i mnoga istraživanja. U nedavnom izvješću o zdravlju, Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj sa sjedištem u Parizu i Europska komisija u Bruxellesu izjavili su da se stopa pretilosti više nego udvostručila u zadnjih 20 godina u većini zemalja članica Europske unije.

Ukoliko se i vi već duže vrijeme ne možete riješiti masnih naslaga, pojačajte konzumaciju soka od šipka.

Da ovaj napitak zaustavlja debljanje pokazalo je nedavno istraživanje škotskih znanstvenika. No, osim što pomaže pri mršavljenju, sok od šipka snižava krvni tlak i smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja.

'Uopće nema sumnje da šipak uklanja masne naslage, naročito na predjelu trbuha', kazao je voditelj istraživanja dr. Emad Aldujaili.

No, ovaj napitak ima i mnoga druga ljekovita svojstva, navodno smanjuje rizik i od mnogih opakih bolesti.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

registracija
26/9/09

Sulc, 14.01.11. 19:47

Originalni naziv ovog članka je "pomegranate juice reduced blood pressure and may play a role in reducing fat in the abdominal area". Dakle radi se o mediteranskom voću koje se naziva nar, šipak ili mogranj. A šta će onda u takvom članku slika šipka - ploda divlje ruže?


registracija
30/5/10

ropan, 14.01.11. 20:58

Pa da. Prvo govore o soku od šipka a potom o čaju. Nesumnjivo da je za zdravlje dobro i jedno i drugo ali razlika postoji.


registracija
12/12/10

112131, 15.01.11. 17:28

ovo je toliko površan članak i zbrkan, da uopće ne znam čemu služi, jer sok i čaj se ne može dobiti od iste biljke, nar je za sok, a šaj je od ploda divlje ruže, i taj koji je napisao ovaj članak nema pojma o čemu piše. To je ipak sramota.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika