28.04.2005. / 00:00

Autor: Hrvoje Perinić

HRVATSKA

BRANIMIR GLAVAŠ: "PRIHVATITI ĆU SVAKU BAČENU RUKAVICU IZ LABORATORIJA ZLA SANADEROVE POLITIČKE KUHINJE"

"IMAM DOKAZE DA SU PODACI O PREDSJEDNIČKOJ KAMPANJI LAŽNI"

BRANIMIR GLAVAŠ: PRIHVATITI ĆU SVAKU BAČENU RUKAVICU IZ LABORATORIJA ZLA SANADEROVE POLITIČKE KUHINJE
Nakon što je Branimir Glavaš u srijedu izjavio da pouzdano zna da je potrošeno više desetaka milijuna kuna na predsjedničku kampanju kandidatkinje HDZ-a Jadranke Kosor, glasnogovornik Vlade i HDZ-a je sve demantirao za Nacional. “Oko cijele kampanje poznata su izvješća i podnesena su Državnom izbornom povjerenstvu, te je o tome je apsolutno sve rečeno. U nedostatku bilo kakvih argumenata, nakon političkog brodoloma, gospodin Glavaš pribjegava plasiranju laži. O njegovom slučaju je sve već reklo Nacionalno vijeće HDZ-a.” kazao je Maček. Branimir Glavaš je na to žestoko reagirao prozvavši prvo HDZ-ovog glasnogovornika: “Ne želim komentirati izjavu Mačeka, on nikada nije bio član HDZ-a, a nije to ni danas. Podaci koji su uneseni u stranačku evidenciju su lažni, to je najobičniji falsifikat. On apsolutno nema veze sa strankom i služi Sanaderu za prljave poslove unutar HDZ-a, kako političke tako i financijske. Novac se troši u četiri oka između Sanadera i Mačeka, i o tome ne postoje nikakva izvješća.”
Upitan da li će izaći u javnost s konkretnim podacima o troškovima kampanje Glavaš je samo rekao da posjeduje informacije koliko je kome što plaćeno, te da nije problem izračunati stvarne troškove kampanje bilo kome tko ju je pratio i tko se imalo razumije u financiranje političkih kampanja.
Predsjednik novoosnovanog Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje, donedavni član vrhuške HDZ-a, najavio je otvoren rat sa vladajućom strankom, naglasivši da će na lokalnim izborima pokazati je li je doživio politički brodolom, i pritom smjestiti Mačeka i njegove poslodavce na političko smetlište. “Koliko god budu uporni u klevetanju Glavaša, ja ću im odgovoriti istinom, a ne kletvama, drugim riječima prihvatiti ću svaku bačenu rukavicu koja dolazi iz laboratorija zla, kao što je Sanaderova politička kuhinja! kazao je Glavaš. Podsjetimo, u nedavnom izvješću Transparency Internationala, osam predsjedničkih kandidata je tijekom kampanje za predsjedničke izbore potrošilo je više od pet milijuna i 300 tisuća kuna. Oko dva milijuna i 900 tisuća kuna potrošila je Jadranka Kosor, a slijedi Stipe Mesić s milijun i 150 tisuća kuna. Ako je vjerovati Glavaševim navodima, najnoviji raskol unutar HDZ, mogao bi pokazati drugačiju sliku tog iznosa .

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika