18.01.2011. / 10:37

Autor: Nacional.hr

5 prirodnih 'preparata' za lijepu, zdravu i sjajnu kosu

Ukoliko je i vaša kosa pala pod utjecaj hladnoće i suhog zraka, krajnje je vrijeme da nešto poduzmete po tom pitanju. Umjesto odlaska frizeru, savjetujemo njegu prirodnim prepratima koji se nalaze u vašem frižideru

Tijekom zimskih mjeseci kosi je potrebna dodatna njega. No, da bi ona ostala sjajna i zdrava tijekom cijele zime nisu vam potrebni skupocjeni tretmani u frizerskim salonima.

Kosu možete njegovati i kod kuće, i to namirnicama koje upotrebljavate za svakodnevnu pripremu omiljenih jela, piše portal Zdrav život.

Pivo i med
I hollywoodska ljepotica Catherine Zeta Jones je svojedobno priznala kako je ovaj alkoholni napitak zaslužan za njezinu prekrasnu kosu.

Naime, pivo obiluje sastojcima koji pojačavaju sjaj kose i uklanjaju ispucale vrhove. Ukoliko niste ljubitelj piva, u borbi s neurednom kosom pomaže i med.

Jaje
Odavno je poznato da je žumanjak jedan od najboljih saveznika u borbi s neurednom kosom. Dakle, žumanjak istucite, nanesite na cijelu kosu i držite pola sata.

Ocat i majoneza
Iako ima prilično neugodan miris, ocat također pomaže oštećenoj kosi. Postupak nanošenja je isti kao i s jajetom. Ukoliko je vaša koša oštećena u potpunosti, savjetujemo da je nekoliko dana tretirate majonezom. Ovaj prirodni pakung na kosi držite sat vremena.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika