20.01.2011. / 16:18

Autor: Hina

Novi neredi na sjeveru Afrike: Policija u Tunisu pucnjevima tjera prosvjednike

Novi udarac vladi predstavlja izlazak još jednog nižerangiranog ministra u utorak. "Odstupam s dužnosti u višem interesu zemlje u ovome teškom trenutku, kako bi pomogao izlasku iz krize i demokratskoj tranziciji", rekao je ministar bez portfelja Zuheir M'Dafar

Tuniska policija u četvrtak je pucnjevima u zrak pokušala rastjerati stotine prosvjednika koji traže ostavke ministara povezanih s režimom bivšeg predsjednika Zinea al-Abidinea Bena Alia.

Prosvjednici, okupljeni pred sjedištem stranke RCD koja je desetljećima vladala zemljom, odbili su se povući nakon što je policija zapucala s druge strane metalne ograde. Slični prosvjedi održavaju se u još nekoliko gradova.

Prosvjednici izvikuju parole poput "Nakon Ben Alia i njegove supruge, želimo srušiti i njihove lopove" i "Vlada odlazi".

Središnji odbor Alieva RCD-a raspušten je, objavila je državna televizija pojasnivši da je ta odluka donesena nakon što su brojni članovi odbora, među njima i nekoliko ministara, istupili iz stranke pod pritiskom oporbe. Sama stranka nastavit će s djelovanjem, navodi se u izvješću televizije.

Ministri u prijelaznoj vladi istupili su iz RCD-a kako bi obnovili svoju vjerodostojnost, a nakon što su četvorica oporbenih ministara napustila kabinet tražeći da iz njega istupe članovi RCD-a.

Novi udarac vladi predstavlja izlazak još jednog nižerangiranog ministra u utorak. "Odstupam s dužnosti u višem interesu zemlje u ovome teškom trenutku, kako bi pomogao izlasku iz krize i demokratskoj tranziciji", rekao je ministar bez portfelja Zuheir M'Dafar.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika