22.01.2011. / 15:43

Autor: Hina

Građani Tunisa na ulicama: Velik broj policajaca pridružio se novim prosvjedima

U Tunisu su tisuće građana prosvjedovale u povorkama na više mjesta u gradu, na aveniji Habiba Burgibe, ispred zgrade vlade i sjedišta Glavnog saveza tuniških radnika (UGTT), sindikalne središnjice, javile su agencije

Foto: ReutersFoto: ReutersVelik broj Tunišana, kojima su se pridružili pripadnici redarstvenih snaga, u subotu su ponovo počeli prosvjedovati, ujedinivši socijalne zahtjeve s pozivima na sastavljanje nove vlade očišćene od pristaša bivšeg režima, unatoč obećanjima prijelazne vlade da će "prekinuti" s dosadašnjom politikom.

U Tunisu su tisuće građana prosvjedovale u povorkama na više mjesta u gradu, na aveniji Habiba Burgibe, ispred zgrade vlade i sjedišta Glavnog saveza tuniških radnika (UGTT), sindikalne središnjice, javile su agencije.

Među prosvjednicima je bio velik broj policajaca, u civilu i u službenoj odori, tražeći osnutak sindikata policije, javio je AFP.

Prosvjedne povorke poprimile su socijalnu dimenziju, zaposlenici gradske uprave tražili su poboljšanje radnih uvjeta, a spremačice u poduzećima povećanje plaće.

Pokušavajući smiriti gnjev ulice, privremeni premijer Mohamed Ganuši obećao je u petak da će otići s političke pozornice i najavio je "ukidanje svih antidemokratskih zakona" tijekom prijelaznog razdoblja: izbornog zakona, zakona o suzbijanju terorizma i zakona o medijima.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika