25.01.2011. / 09:01

Autor: Nacionalova redakcija

Nacional donosi:

Pad Sanaderove miljenice: Bianci Matković iz 'crnog fonda' 10 tisuća kuna mjesečno

Posljednjih mjesec dana članovi HDZ-a među sobom prepričavaju detalje koji daju naslutiti da je Bianca Matković u pravom smislu riječi godinama bila "vladarica Banskih dvora"

Bianca Matković(Foto:Igor Šoban)Bianca Matković(Foto:Igor Šoban)Bianca Matković, misteriozna desna ruka bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera već je nekoliko mjeseci pod policijskom obradom zbog sumnji da je godinama dobivala novac iz stranačkog "crnog" fonda, blagajne iz koje je Ivo Sanader nekim svojim bliskim i povjerljivim suradnicima davao tajne i nezakonite "dodatke na plaću".

Kako ističu Nacionalovi izvori, nju je Uskokovim istražiteljima još prije nekoliko mjeseci prokazao bivši šef carine Mladen Barišić, a osim tvrdnje da je iz crnog fonda svakog mjeseca primala oko desetak tisuća kuna ilegalnog novca, Barišić je navodno opisao i druge povlastice koje je uživala bivša premijerova desna ruka: ona i njezine prijateljice u luksuznim su zagrebačkim buticima godinama odabirale skupocjenu odjeću i obuću, pri čemu se posebno navodi modna kuća Linea Exclusive u zagrebačkoj Maksimirskoj ulici, a sve je račune novcem iz tajne blagajne podmirivao bivši blagajnik HDZ-a Mladen Barišić.

Takav posebni tretman bivše ministrice bez portfelja i državne tajnice, a danas samo saborske zastupnice HDZ-a Biance Matković zapravo i ne čudi, jer se smatra da je ona godinama bila najmoćnija žena u Hrvatskoj.

Posljednjih mjesec dana članovi HDZ-a među sobom prepričavaju detalje koji daju naslutiti da je Bianca Matković u pravom smislu riječi godinama bila "vladarica Banskih dvora": osim što je od Ive Sanadera primala dodatnu plaću i poklone poput luksuzne odjeće te imala na raspolaganju službeni BMW, bivši je premijer u lipnju 2009. navodno čak po nju u Egipat poslao vladin zrakoplov, jer je ona na turističkom putovanju tom zemljom oboljela od svinjske gripe.

S druge strane, i ona je bivšem hrvatskom premijeru radila usluge koje bi se teško dale svesti pod tipičan opis posla predstojnice ureda: budući da je Sanader uvijek veliku pažnju pridavao svom besprijekornom izgledu, prije svakog javnog nastupa imao je posebni kozmetički tretman: prije raznih sastanaka i sjednica vlade u Banskim dvorima u njegovu uredu Bianca Matković bi ga šminkala i puderom u prahu i drugim kozmetičkim sredstvima prikrivala njegove podočnjake.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Nacionala

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 25.01.11. 09:16

znači bila je sanaderova pušačica kad je bio pod stresom


registracija
5/3/10

starimudrac, 25.01.11. 09:24

monika levinsky.


registracija
18/1/11

petrus77, 25.01.11. 09:36

Zato je Jaca bila ljubomorna na nju. Ivo je nju karao a bjeloglavu srpkinju nije htio. Zato ga ova ne voli više. A jadna je maštala da je on na njezinom mjestu. Jadne li srpske glupače.


registracija
7/1/09

maggiore, 25.01.11. 09:38

Izuzetno pametna i zgodna.

Kojih 10.000 ? US$ ili €?

Ma valjate gluposti !!!


registracija
7/6/05

Marko, 25.01.11. 09:47

Ovo su stvarno sve gluposti svaki dan neki novi skandal a mi jedva cekamo da to cujemo ili procitamo u novinama ma to radi masinerija iz vrha HDZ-a da bi narod obmanula i sa time im skrenula paznju.

Taja Barisic je niko i nista i to iz Skradina ha-ha-ha,laje kao pas da bisebe izvukao a sta drugo ocekivati od njega iz Skradina.'jedna zaostala i primitivna sredina seljacina jedna glupa jer ako je on toliko bio uz Sanadera zasto ga sad izdaje ako tako mogu reci a dok mu je brisao guzu Sanader je bio dobar "ljudi"kao barisic nemaju karaktera tako bi i sutra za drugog ispricao lazi ali dzaba mu je nigdje nema dokaza to sto prica tu se prevario.Tako mogu i ja sutra reci da je meni Barisic dao 500-tisuca eura itd.
A sto se tice Ms.Bjance Matkovic a sta su nju sada napali ona ovo ona ono to su lazi zena je radila svoj posao i to je to,(znam nasto vi to sada mislite) ali nije to Sanadreova miljenica kako kazu to su samo gluposti sve se to servira iz stozera PM-Vlaisavljevic Jadranke zato sto je Bjanca bolja od nje ne samo po izgledu vec i intelektualno to je samo bolesna zenska ljubomora da je ocrni.


registracija
7/6/05

Marko, 25.01.11. 09:53

Tuniska vlada daje 2,7 milijardi kuna žrtvama revolucije

Ove odluke dolaze u vrijeme kada je vlada suočena s neprestanim prosvjedima i zahtjevima da cijela politička garnitura donedavno odana Ben Aliju napusti vlast. U to je uključen premijer Mohamed Ganuši i mnogi njegovi ministri, članovi stranke RCD


Tuniska vlada objavila je u ponedjeljak navečer da će ponuditi 500 milijuna tuniskih dinara (2,73 milijarde kuna) odštete obiteljima žrtava revolucije jasmina kojom je svrgnut predsjednik Zin El Abidin Ben Ali, objavio je ministar regionalna razvoja Nadžib Šebi.

Šebi, oporbeni čelnik koji se pridružio prijelaznoj vladi nakon pada bivšeg predsjednika, izjavio je i da će vlada smijeniti neke od pokrajinskih guvernera, pošto su se prosvjednici iz siromašne i ruralne unutaršnjosti zemlje žalili na raširenu represiju i korupciju.

Ove odluke dolaze u vrijeme kada je vlada suočena s neprestanim prosvjedima i zahtjevima da cijela politička garnitura donedavno odana Ben Aliju napusti vlast. U to je uključen premijer Mohamed Ganuši i mnogi njegovi ministri, članovi stranke RCD koja je vladala zemljom.

OVAKO TREBA I KOD NAS NEMA DRUGE OPAMETITE SE LJUDI.BULDOZDERI A U TOME CE VAM POMOCI GENERAL-ROJA ON IH IMA DOVOLJNO


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 25.01.11. 11:33

citat iz teksta: "ona je bivšem hrvatskom premijeru radila usluge koje bi se teško dale svesti pod tipičan opis posla predstojnice ureda" HA HA HA HA. Sto je onda Jaca radila? Što je Mirjana Sanader radila?


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 25.01.11. 11:36

citati iz teksta: "a danas samo saborske zastupnice HDZ-a Biance Matković". Samo saborska zastupnica? Saborska zastupnica košta državu više no liječnik specijalista, više no sveučilišni profesor! itd, itd, itd


registracija
5/3/10

starimudrac, 25.01.11. 12:09

ma nije ona radila ništa ivi. ivo voli dečke. zato mirjana ne može bit ljubomorna. da je ivo normalni ženskar, ova bi zagutila i jacu i biancu.


registracija
9/1/11

Milioner, 25.01.11. 12:28

Nas IVO kod SEIK ... Svij je Oblacio i Vozio sa Nasim NOVCEM ... Covjek je Zivio kao kralj ... Sreva da Su ga Ameri i EU Smjenili ... inace bi doslo kao i u TUNISU ... Zakon Ulice ...

Prilika koju NE smijete Propustiti ....

Zaradite na Siguran i Provjeren nacin !
Rad od Kuce preko Interneta

Zarada Mjesecno 2.000$ i Vise
Siguran i Dugorocan Posao
SIGURNA Isplata 100%

Pogledajte Dokaze
http://gdi-system-goldenhouse.weebly.com/

Email: pnovako.genscher@gmail.com


registracija
15/8/09

vergilia, 25.01.11. 12:37

Šokantna je moralna bijeda naših vlastodržaca – da je i samo desetina onog što se sada javno otkriva – istina, onda su tu istinu doista znali svi koji su na vlasti. Još šokantnije je saznanje da smo svi mi to znali ili smo trebali znati, jer je jednostavno nemoguće da smo bili slijepi kod zdravih očiju! Stoga malo osobne poniznosti ne bi bilo na odmet, kao i više razuma kad budemo uskoro zaokruživali glasačke listiće.Usput – najlakše je trkeljati plitke muško-šovinističke prostakluke kao komentare, umjesto pokriti se preko glave od srama - imali smo i imamo vlast upravo kakvu zaslužujemo i toga bi se trebalo sramiti.


registracija
11/5/06

slavica, 25.01.11. 15:22

Ajd' sta se nervirate bianci,jaca,mira i ostalih jozefina na Balkanu ko'lko hoces.Svaki pasa ima svoj harem a balkanske pase su oduvek bili gentlemeni.Sta je 10 000,100 000 .Platice narod.


registracija
29/11/09

Ivis, 25.01.11. 20:00

To sa avionom je normalno, jer normalnom linijom nije se moglo!!!!


registracija
12/12/10

Klarens, 26.01.11. 06:19

Gdje li je sad ona drazhesna kvazi rumena piskaralica
da napishe knjigu
KAKO SMO POZHDERALI PRAUNUKE ???


registracija
12/12/10

Klarens, 26.01.11. 06:22

Koji vam je kiko ???
Ja sam chul da je on drugog usmjerenja a vi sad divanite da je on ljuljao ove dvije ????


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 26.01.11. 22:00

Nije samo ona bila Sanaderova kicosica,sijetite se gosp.sa uvijek korektom frizurom,ali sa Nula radnog ucinka,Kitarovic,pa ex ministrice pravosudja Ane.Kakvi kadrovi,puno kostaju,nista nisu napravile,osim stete.


registracija
29/1/11

cougar, 29.01.11. 22:28

Sanader je bio pjetlic volio je koke...tak je Bjanka legla da bi se probila jadna mislim podlegla dabi se probila svrhom politicarske djelatnosti


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika