26.01.2011. / 12:29

Autor: Totalsport

NBA liga: Uvjerljiva večer favorita

Osamnaesti uzastopni poraz doživjeli su Cavsi na gostovanju u Bostonu gdje je vodeća momčad Istočne konferencije NBA lige slavila 112-95 pobjedu

Cavaliersi nikako da prekinu loš nizCavaliersi nikako da prekinu loš nizFavorizirane momčadi upisale su pobjede u svih pet utakmica koliko ih je odigrano u NBA ligi u utorak navečer. Cleveland Cavaliersi i dalje su u tragično lošem rezultatskom nizu.

Osamnaesti uzastopni poraz doživjeli su Cavsi na gostovanju u Bostonu gdje je vodeća momčad Istočne konferencije NBA lige (omjer 34-10) slavila 112-95 pobjedu.

Osim rezultata, Celticsi imaju još jedan razlog za zadovoljstvo. Naime, prvu je utakmicu od šeste finalne u prošloj sezoni za klub odigrao Kendrick Perkins, startni centar momčadi koji se posljednjih sedam mjeseci oporavljao od operacije koljena. Odigrao je 16 minuta uz učinak od sedam poena i šest uhvaćenih lopti. Svih svojih 24 poena za pobjedničku momčad Paul Pierce je ubacio u prvom poluvremenu utakmice nagovijestivši njima 27. poraz u 28 utakmici u nizu za sastav Cavsa.

Kao i lanjski finalisti, niti prvaci nisu imali nikakvih problema u utorak. LA Lakersi su, uz 21 poen Kobea Bryanta u tri četvrtine, 20 (uz sedam skokova) Paua Gasola i 19 (uz 11 skokova) Andrewa Bynuma, očitali lekciju sastavu Utah Jazza svladavši ih 120-91. Već nakon prve četvrtine bilo je 37-22 za domaćina, na poluvremenu je prednost narasla na 66-38 i sedma uzastopna pobjeda u Staples Centeru ostvarene je bez muke. Od kada Lakersi igraju u Staplesu, od 1999. godine, protiv Jazza imaju omjer 19-3 kada su domaće utakmice u pitanju.

Dodajmo ovome da Bryantu nedostaje još trinaest poena da na osmom mjestu vječne liste strijelaca u NBA ligi prestigne Hakeema Olajuwona (26.946 koševa). Priliku za ostvariti to imat će protiv Sacramento Kingsa u petak u Los Angelesu.

Druga momčad iz toga grada, Clippersi, poraženi su kod Dallasa 112-105. Vijest dana, što se njih tiče, je da će tri do četiri tjedna igrati bez Erica Gordona (24.1 poen u prosjeku), svog najboljega strijelca i osmog cijele lige. U pitanju je ozljeda ručnoga zgloba.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika