27.01.2011. / 12:07

Autor: Nacional.hr

Južna Koreja ne traži ispriku za napade, žele samo nastaviti pregovore

Podsjetimo, kako se prije tražilo priznanje Sjeverne Koreje kako je izvršila agresiju, kako bi se nastavili diplomatski razgovori, a kasnije i oni na visokoj vojnoj razini

Kim Sung-hwan i James Steinberg u Seulu (Reuters)Kim Sung-hwan i James Steinberg u Seulu (Reuters)Viši dužnosnik južnokorejske vlade izjavio je kako priznanje ili isprika za potonuće vojnoga broda i granatiranje otoka Yeonpyeong nisu preduvjet za obnavljanje razgovora šestorice o nuklearnom razoružavanju, izvještava portal english.chosun.com.

Dužnosnik je htio ostati anoniman, a to je izjavio nakon što je zamjenik tajnika SAD-a James Steinberg završio posjet južnokorejskom ministru vanjskih poslova Kimu Sung-hwanu. Osim o odnosu dviju Koreja, situacije u regiji i dr. razgovaralo se i o nedavnim sastancima Kine i SAD-a. Podsjetimo, kako se prije tražilo priznanje Sjeverne Koreje kako je izvršila agresiju, kako bi se nastavili diplomatski razgovori, a kasnije i oni na visokoj vojnoj razini.

Dužnosnik naglašava kako će nepriznanje agresije vjerojatno utjecati i na neuspjeh promjene mišljenja i stava sjevernog susjeda u razgovorima šestorice. Steinberg u petak kreće u Kinu, gdje će razgovarati o sjevernokorejskom programu obogaćivanja urana što bi trebalo postati i tema kojom se bavi i Sigurnosno vijeće UN-a.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika