29.01.2011. / 10:34

Autor: Totalsport

NBA liga: Večer iznenađenja, porazi favorita

Neki su poraženi, a neki su se provukli do pobjede u pravom smislu riječi

Shannon Brown (Reuters)Shannon Brown (Reuters)Čak je dvanaest utakmica odigrano u petak navečer u NBA ligi, a u mnogima od njih su na kušnji bili favoriti. Neki su poraženi, a neki su se provukli do pobjede u pravom smislu riječi.

Los Angeles Lakersi nisu uspjeli izbjeći poraz, makar su na svom parketu dočekali pretposljednji sastav Zapadne konferencije - Sacramento. Klub iz glavnog kalifornijskog grada je slavio 100-95 i tako upisao tek četvrtu gostujuću pobjedu u 20 ogledu. Inače, prije ovog ogleda su Lakersi imali niz od osam pobjeda protiv ovog suparnika. No, niti ta tradicija, kao niti 38 poena Kobea Bryanta nisu pomogli Lakersima. Na drugoj su strani Sacramento do uspjeha vodili DeMarcus Cousins sa 27 poena i 10 skokova, te Omri Casspi sa 20 poena.

Rezultatski gledano Boston je još teže stradao kod Phoenixa koji je pobijedio 88-71. Posve nervozno je Boston odigrao taj ogled, pa su tako isključenje zaradili trener Bostona Doc Rivers i ponajbolji igrač Kevin Garnett. Imali su igrači Bostona šut iz igre od samo 34 posto, a unatoč tome što su među boljim šuterskim momčadima lige ubacili su samo dvije trice od 18 pokušaja. U obrani im je najveći misterij bio Marcin Gortat koji je postigao 19 poena uz 17 skokova.

Washington je jedina momčad koja još uvijek nije slavila na gostovanju. U petak su upisali 22 poraz, ali su u petak bili opako blizu. Dva produžetka su igrali kod favoriziranog Oklahoma Cityja, da bi na kraju ipak izgubili 124-117. Najbolji igrač domaćina Kevin Durant je završio utakmicu sa 40 poena, a čak je deset postigao u drugom produžetku. Treći triple-double učinak u sezoni je ostvario Russell Westbrook u dresu Oklahome. Ovom prilikom je ubacio 35 poena uz po 13 asistencija i skokova.

U negativnom ritmu su i dalje košarkaši Clevelanda koji su u petak upisali 19 poraz u nizu. Pobijedio ih je Denver na njihovom parketu 117-103, pa je tako Cleveland sve bliže neslavnom rekordu lige koji kaže da su rekordna 23 poraza u nizu imali Vancouver (1995/96) i Denver (1997/98).

Miami se provukao kao domaćin protiv Detroita. Pobijedio je 88-87, a ključna slobodna bacanja je pogodio pet sekundi prije kraja Eddie House. Sa 39 poena, osam skokova i devet asistencija je sjajan kod Miamija bio LeBron James, a zbog ozljeda su ovaj put ogled propustile druge dvije zvijezde kluba, Wade i Bosh.

Unatoč čak 40 poena i 15 skokova Dwighta Howarda njegov Orlando je pao kod Chicaga (99-90).

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika