Objavljeno u Nacionalu br. 794, 2011-02-01

Autor: Robert Bajruši

Silvija Luks u pismu motivacije saborskim zastupnicima: Želim ojačati Republiku Hrvatsku

Na kartici teksta, Hrvatsku radioteleviziju opisuje "kao svoju sudbinu" i dodaje kako je sudjelovala u njezinu stvaranju, a u karijeri je napredovala isključivo kroz rad

Silvija LuksSilvija LuksKao glavni prilog u kandidaturi za članicu Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije, Silvija Luks uputila je u Sabor kratki dokument koji je nazvala "Pismo motivacije". Očito je tako uspjela motivirati sve kojima je bilo namijenjeno, budući da je saborski Odbor za medije predložio Silviju Luks za predsjednicu Nadzornog odbora HRT-a.

Redakcija Nacionala dobila je od članova Odbora taj dokument, koji je zanimljiv po svojem benevolentnom tonu. Iako je u prošlosti nerijetko sudjelovala u javnim verbalnim sukobima, Silvija Luks je ovaj put uputila pismo izrazito miroljubivog sadržaja. Na kartici teksta, Hrvatsku radioteleviziju opisuje "kao svoju sudbinu" i dodaje kako je sudjelovala u njezinu stvaranju, a u karijeri je napredovala isključivo kroz rad.

Svoju molbu završila je stavom kako je "Svaka nacionalna televizija ogledalo države, naroda i građana kojima pripada", uz zaključak kako znanje koje je stekla u novinarstvu i diplomaciji želi primijeniti kako bi "doprinjela jačanju HRT, a samim time i Republike Hrvatske".

Vezane vijesti

Programsko vijeće HRT-a traži tumačenje koliko ima članova

Programsko vijeće HRT-a traži tumačenje koliko ima članova

Programsko vijeće HRT-a odlučilo je danas od saborskog Odbora za zakonodavstvo zatražiti tumačenje u kojem trenutku prestaje mandat članovima vijeća… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika