12.05.2011. / 16:24

Autor: Hina

Odbor za medije prihvatio novi prijedlog Statuta HRT-a

Saborski Odbor za medije danas je prihvatio novi, ispravljeni prijedlog teksta Statuta HRT-a, sukladno stavu vlade da je novi tekst usklađen sa Zakonom o HRT-u.

Saborski Odbor za medije danas je prihvatio novi, ispravljeni prijedlog teksta Statuta HRT-a, sukladno stavu vlade da je novi tekst usklađen sa Zakonom o HRT-u.

Iako je Odbor za medije sredinom travnja jednoglasno prihvatio prijedlog Statuta HRT-a te ga uputio Saboru na prihvaćanje, vlada je iznijela dvadesetak primjedbi na taj tekst, zamjerajući mu da u dijelu odredbi nije u skladu sa Zakonom o HRT-u.

Vlada je takvo mišljenje dostavila Saboru od kojega je zatražila da obveže Programsko vijeće i Nadzorni odbor HRT-a da u roku od tri dana naprave izmjene i vrate ga Saboru na potvrdu.

Silvija LuksSilvija LuksPredsjednica Nadzornog odbora HRT-a Silvija Luks Kalogjera je na današnjoj sjednici Odbora kazala da su Programsko vijeće i Nadzorni odbor prije nekoliko dana na hitnoj sjednici usuglasili prijedlog Statuta s primjedbama vlade.

"Mi smo suštinske pogreške otklonili uz pomoć pravnika iz Ministarstva kulture. Ostale su bile tehničke greške koje je, na svu sreću, vlada pravovremeno uočila, vratila nam prijedlog Statuta i mi smo ga ispravili", kazala je.

Naglasila je da ni konačna verzija Statuta nije idealna, posebno s obzirom na činjenicu da na HRT-u privremeno ravnateljstvo djeluje već dvije godine, zbog čega, ustvrdila je, nije napravljen ni cjelovit plan restrukturiranja HRT-a.

"Ovo je Statut koji daje naznake za neko moguće restrukturiranje, ali u okviru postojećeg stanja i pretpostavki da neće imati jako dugog vijeka, mislimo da je to za sada najbolje rješenje", poručila je Luks.

Državna tajnica u Ministarstvu kulture Nina Obuljen kazala je da vlada nema primjedbi na novi tekst Statuta, jer ga smatra u cijelosti usklađenim sa zakonom.

Primjedbe koje je imala na prethodnu verziju uglavnom su se, istaknula je, odnosile na nomotehničko usklađivanje sa zakonskim propisima.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika