03.02.2011. / 12:31

Autor: Nacional.hr

Hollywoodski osmijeh: 5 ukusnih namirnica za zdrave zube

Ukoliko smatrate da vam je osmijeh jedan od glavnih aduta kojim ćete pridobiti naklonost muškarca, obratite pažnju na prehranu

Lijepi i zdravi zubi ogledalo su zdravlja cijelog organizma. No, hollywoodski osmijeh jedan od glavnih aduta kojim možete pridobiti naklonost muškarca, međutim nije nimalo privlačan u kombinaciji s lošim zadahom...

Cimet
Esencijalno ulje koje se dobiva od cimeta također uklanja bakterije, a naročito one koje proizvode hidrogen sulfid koji je jedan od glavnih uzročnika lošeg zadaha. Ako niste ljubitelj cimeta u njegovom prirodnom obliku, žvačite žvake koje također postižu dobre rezultate.

Čaj
Čaj uklanja bakterije koje se skupljaju na zubima i uzrokuju plak. Neka istraživanja su pokazala da ovaj napitak pomaže u prevenciji i nekih opasnih zubnih bolesti. Valja zapamtiti da je crni čaj puno učinkovitiji u borbi protiv ljepljivih naslaga na zubima.

Mrkva
Mrkva je izvor antioksidansa - karotenoida koji sprečava razvoj bolesti krvožilnog sustava. Regulira šećer u krvi i ono što već odavno znamo, poboljšava vid., međutim ova namirnica smanjuje rizik od kvarenja zubi.

Sirovo voće
Sirovo voće, naročito jabuke također imaju blagotvoran učinak zube. Naime, sirovo voće zahtijeva duže žvakanje koje pomaže pri čišćenju usne šupljine.

Sir
Ova namirnica obiluje kalcijem i fosforom koji između ostalih pozitivnih reakcija na zube i zubno meso, pohranjuju minerale u zubnu caklinu koju su prethodno uništile kiseline.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika