07.02.2011. / 15:14

Autor: Nacional.hr

Eurostat: Najviše virusa u Bugarskoj i Mađarskoj, najmanje u Austriji i Irskoj

Posebno zabrinjava činjenica da je samo 14 posto kućanstava s djecom mlađom od 16 godina na svoja računala instaliralo neku vrstu programa za kontrolu internetskog prometa, a čak je pet posto roditelja otkrilo da njihova djeca posjećuju nepodobne internetske stranice

84 posto zaraženih računala imalo je instaliran antivirusni program84 posto zaraženih računala imalo je instaliran antivirusni programGotovo trećina internetskih korisnika u Europskoj uniji prošle je godine imalo problema s računalnim virusom, dok je njih tri posto bilo žrtva internetske prijevare koja ih je stajala gubitka novca, pokazalo je istraživanje koje je proveo Eurostat.

Podaci koji su prikupljani od internetskih korisnika u 27 zemalja Europske unije, Norveškoj, Turskoj i Hrvatskoj pokazuje kako je kod 84 posto korisnika koji su "pokupili virus", na računalu bio instaliran antivirusni softver.

Najveći postotak zaraženih računala zabilježen je u Bugarskoj, gdje je više od polovice računala bilo zaraženo barem jednim virusom prošle godine. Slijedi Mađarska u kojoj je postotak nešto niži i iznosi 47 posto. S druge strane, računala u Austriji odnosno Irskoj bila su najsigurnija sa samo 14 odnosno 15 posto zaraza.

Posebno zabrinjava činjenica da je samo 14 posto kućanstava s djecom mlađom od 16 godina na svoja računala instaliralo neku vrstu programa za kontrolu internetskog prometa, a čak je pet posto roditelja otkrilo da njihova djeca posjećuju nepodobne internetske stranice.

Podaci su objavljeni uoči svjetskog dana Sigurnijeg korištenja interneta koji se obilježava 8. veljače svake godine.

Vezane vijesti

Internet? Što je to?

Internet? Što je to?

Prošlog tjedna je objavljeno izvješće Europskog ureda za statistiku (Eurostat) koji je ispitao korištenje interneta osoba od 16 do 74 godina starosti… Više

Komentari

registracija
25/1/11

zubicvila, 07.02.11. 15:25

Japanci imaju problema sa virusima koji ih tjeraju na promjenu obuće:
http://www.gricni.com/mama-ti-patka-gusko-jedna


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika