14.02.2011. / 08:19

Autor: Hina

London traži međunarodnu akciju za Mubarakovu imovinu

Do sada je samo Švicarska najavila zamrzavanje sredstava koja bi mogla pripadati Mubaraku koji je u petak nakon 30 godina odstupio s vlasti

Hosni MubarakHosni MubarakMinistar britanske vlade u nedjelju je izjavio da bi se rješavanju pitanja imovine dosadašnjeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka i njegove obitelji trebalo pristupiti uz međunarodnu koordinaciju.

Britanski ministar poduzetništva Vince Cable rekao je da države trebaju surađivati u pitanju Mubarakove imovine koja navodno vrijedi milijune dolara i tajno je raspodjeljena po svijetu.

Upitan hoće li Britanija slijediti švicarski primjer Cable je televiziji BBC rekao da nije upoznat da bivši egipatski predsjednik ima golemu imovinu u Birtaniju ali da "jasno postoji potreba za usklađenom međunarodnom akcijom u tom pitanju".

"Nema smisla da jedna vlada djeluje izolirano ali ćemo to sigurno ispitati. To ovisi i o tome jesu li njegova sredstva stečena nezakonito ili nepropisno", dodao je.

Prije zamrzavanja imovine Velika Britanija treba čekati na zahtjev iz Egipta, Europske unije ili UN-a, rekao je glasnogovornik SFO-a. Za sada Velikoj Britanij takav zahtjev nije upućen.

Glasnogovornik Britanske agencije za krupni financijski kriminal (SFO) je rekao da ta agencija traži imovinu u Britaniji povezanu s Mubarakom za slučaj da dođe do nekog zahtjeva za njenu zapljenu.

Do sada je samo Švicarska najavila zamrzavanje sredstava koja bi mogla pripadati Mubaraku koji je u petak nakon 30 godina odstupio s vlasti.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika