16.02.2011. / 12:27

Autor: Totalsport

Popovićev povratak nakon loma ruke: Fenomenalan je osjećaj ponovno igrati košarku

Popović je prije ozljede igrao u sjajnoj formi. U VTB ligi je bio vodeći strijelac i asistent, a odlična statistika krasila ga je i u ostala dva natjecanja, Eurocupu i ruskom prvenstvu

Marko PopovićMarko PopovićHrvatski košarkaški reprezentativac Marko Popović odigrao je u utorak svoju prvu utakmicu za UNIKS nakon dva mjeseca pauze zbog loma lijeve ruke...

Momčad UNIKS-a svladala je na svom parketu u Kazanu Hemofarm iz Vršca s 90-72 u ogledu 4. kola drugog kruga Eurocupa u skupini I. UNIKS je upisao i četvrtu uzastopnu pobjedu u drugom krugu ovog natjecanja, čime je još jednom potvrdio ulogu jednog od favorita u ovome natjecanju.

Marko Popović je u 20 minuta i 28 sekundi igre postigao 10 poena, uz po četiri skoka i asistencije. Za dva je poena gađao 1-2, za tri poena 2-5, dok je s linije slobodnih bacanja ubacio 2 od 4 lopte. Odličan učinak za košarkaša koji je 11. prosinca prošle godine, u susretu protiv Trijumfa u ruskom prvenstvu, slomio lijevu ruku, te otada nije igrao.

- Vratio sam se na parket nakon dva mjeseca i četiri dana - točno je izračunao Popović na početku razgovora za Totalsport.

- Fenomenalan je osjećaj opet igrati košarku, naravno da sam jako sretan. Moram priznati da nisam očekivao tako veliku minutažu u prvoj utakmici. Bilo je super. Posebno me razgalila publika koja me pozdravila i ohrabrila s velikim pljeskom kada sam ušao u igru u drugoj četvrtini. Pokušavao sam najviše dati u obrani, ali dobro je bilo i u napadu, jako sam zadovoljan - priča Popović.

- Moram reći da mi je povratak bitno olakšala činjenica da je moja momčad u pobjedničkom ritmu, pa u ovoj utakmici nije bilo nekog pritiska rezultata. Uvijek je lakše tako nego da sam morao u prvom nastupu nakon pauze igrati neizvjesnu utakmicu. U mojoj momčadi je odlična kemija, imamo 11 igrača u rotaciji i svaki od njih može riješiti dvoboj. Dok me nije bilo na parketu, moji su suigrači u dva mjeseca izgubili samo jednu utakmicu. Od sebe ne očekujem puno u ovih prvih mjesec dana. Najvažnije je da se kroz utakmice pokušam vratiti u onaj ritam koji sam imao prije ozljede.

Marko kaže da mu nije bio nikakav problem odigrati više od pola utakmice.

- Kondicijski sam spreman, jer sam dobro radio tijekom pauze. Nisam se opustio, trenirao sam. Jasno, žešće u zadnje vrijeme. Naravno, jedno je kad radiš individualno, a drugo kad treniraš s momčadi, što je puno kvalitetnije. Posljednjih dana je jedan stariji trener u klubu radio sa mnom individualno i nije me niti najmanje štedio. Bili su to naporni treninzi, ali, isplatilo se. Možda sam se mogao i ranije vratiti u momčad, ali nije bilo potrebe za žurbom.

Popović je prije ozljede igrao u sjajnoj formi. U VTB ligi je bio vodeći strijelac i asistent, a odlična statistika krasila ga je i u ostala dva natjecanja, Eurocupu i ruskom prvenstvu. UNIKS ove sezone ima vrlo snažnu i ambicioznu momčad.

- Kako ekipa niže pobjede, tako i rastu ambicije. U VTB ligi smo izborili Final Four koji će se igrati kod nas, u Kazanu. Uz nas, na završnom turniru igrat će još CSKA, Himki i Žalgiris. Ipak, važniji su nam Eurocup i rusko prvenstvo, želimo osvojiti barem jedan trofej u ta dva natjecanja, što neće biti nimalo lako. Možda će nam teže biti u prvenstvu. Jest da je CSKA slabiji ove sezone od svoje uobičajene razine, ali CSKA je uvijek CSKA. U Eurocupu također nikada ne znaš, treba proći četvrtfinale, a onda na Final Fouru odlučuje jedna utakmica i sve je moguće.

Nakon završetka klupske sezone, Marka očekuje još jedno ljeto u hrvatskoj reprezentaciji. Na Eurobasketu u Litvi, koji će se održati od 31. kolovoza do 18. rujna, prvi puta će nastupiti 24 reprezentacije. Hrvatska je u skupini sa Grčkom, Crnom Gorom, Makedonijom, Bosnom i Hercegovinom i još jednim suparnikom iz kvalifikacija.

- Skupina je možda naoko lagana, ali je neugodna. Mi smo po rejtingu drugi, iza Grčke, ali svakoga treba respektirati. Neće biti lako ni protiv Crne Gore ni protiv Bosne i Hercegovine. Isto tako, ne smijemo zaboraviti da smo se na prošlom Europskom prvenstvu s dobrom momčadi mučili protiv Makedonije i teško je pobijedili. Činjenica da će na sljedećem Eurobasketu svaka momčad u sastavu imati po 14 igrača trebala bi biti olakotna okolnost za nas i našeg izbornika Joku Vrankovića - zaključio je Popović.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika