17.02.2011. / 16:17

Autor: Hina

Festival komorne glazbe 'Julijan Rachlin i prijatelji' od 27. kolovoza do 8. rujna 2011.

Na otvorenju festivala 27. kolovoza nastupit će Beogradski filharmonijski orkestar kojim će, kako je najavljano, ravnati jedan od najpoznatijih svjetskih dirigenata Zubin Mehta

Julijan RachlinJulijan RachlinU Dubrovniku će se od 27. kolovoza do 8. rujna ove godine jedanaesti put održati Festival komorne glazbe "Julijan Rachlin i prijatelji".

Kako je na konferenciji za novinare rekao umjetnički ravnatelj i osnivač tog festivala Julijan Rachlin, on će opet ugostiti ugledne svjetske glazbenike i izvođače komorne glazbe. Tako će nastupiti Mischa Maisky, Janine Jansen, Ita Margolan, Martin Grubinger, orkestar "Academy of St. Martin in the Fields" te mnogi drugi umjetnici.

I ove će godine na festival stići svjetske filmske zvijezde sir Roger Moore i John Malkovich.

Na otvorenju festivala 27. kolovoza nastupit će Beogradski filharmonijski orkestar kojim će, kako je najavljano, ravnati jedan od najpoznatijih svjetskih dirigenata Zubin Mehta. Beogradska filharmonija izvest će s Julijanom Rachlinom violinski koncert Johannesa Brahmsa te Brahmsovu Drugu simfoniju. Kao i prijašnjih godina, i ove će se sezone održati poklon-koncert za Dubrovčane 4. rujna u crkvi sv. Ignacija na Jezuitima.

Festival će završiti atraktivnim programom u Kneževu dvoru - humoreskom koju će uz glazbenike izvesti sir Roger Moore.

I ove će se godine 4. rujna igrati humanitarna utakmica pod okriljem UNICEF-a, a sudjelovat će poznati nogometaši iz Hrvatske i svijeta.

Kako je istaknula predsjednica uprave Kulturne institucije "Julijan Rachlin i prijatelji", Elisabeth Thausing, i ovogodišnji festival programskim konceptom, izborom najpoznatijih svjetskih izvođača i pomno osmišljenim repertoarom dokazuje svoj međunarodno priznati ugled te nudi jedinstven spoj vrhunske glazbene umjetnosti i branda Dubrovnika - svjetskog odredišta izvrsnosti.

Vezane vijesti

Voda koncesionarima

Voda koncesionarima

Prvi regionalni festival vode, kojeg je inicirala najveća regionalna izdavačka kuća Europa press holding, a organizirao Jutarnji list započeo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika