19.02.2011. / 15:03

Autor: Hina

Alžirska policija spriječila protuvladin prosvjed

Alžirska interventna policija okružila je u subotu gotovo 500 prosvjednika koji su unatoč zabrani pokušali organizirati prosvjednu povorku kroz glavni grad po uzoru na prosvjede u drugim dijelovima arapskog svijeta.

Prosvjednici su se sukobili s policijom (Reuters)Prosvjednici su se sukobili s policijom (Reuters)Alžirska interventna policija okružila je u subotu gotovo 500 prosvjednika koji su unatoč zabrani pokušali organizirati prosvjednu povorku kroz glavni grad po uzoru na prosvjede u drugim dijelovima arapskog svijeta.

Izvjestitelj Reutersa javio je da se skupina prosvjednika, izvikujući slogan "Alžir - slobodan i demokratski!", pokušala probiti do Trga 1. svibnja u središtu grada, ali ih je policija palicama otjerala dva bloka dalje te ih okružila u jednom dvorištu.

Prosvjed su organizirale skupine za zaštitu ljudskih prava, nekoliko sindikata i manja oporbena stranka. Glavne oporbene snage nisu se uključile.

Vlasti su mobilizirale velike policijske snage kako bi spriječile održavanje prosvjeda.

Vezane vijesti

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipatski prodemokratski borci koji su 2011., potaknuli pobunu i pad predsjednika Hosnija Mubaraka pozvali su na velike prosvjede u utorak poslije… Više

Komentari

registracija
25/1/11

zubicvila, 19.02.11. 18:07

Dosta je eskalacije nasilja. Vrijeme je za eskalaciju samoobrane. Nasilnici - be - gone!
http://www.gricni.com/pad-sistema


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika